I går mandag åbnede detailbutikkerne i Randers City

 

Siden nedlukningen trådte i kraft lige efter jul har Randers City stort set ligget øde hen. Men nu er der igen kommet liv i gaderne, efter detailbutikkerne åbnede i går – og det glæder naturligvis citychef Mette Bræmer-Jensen, som har savnet kunder og liv i byen:

”Vi har ventet længe på denne genåbning, og nu glæder vi os rigtig meget til at åbne byen op igen,” siger hun.

Personalet i de genåbnede butikker havde et par travle dage op til mandag, da der skulle gøres klar til at modtage kunderne.

”Vi kender jo proceduren fra før jul, så vi vidste hvilke forberedelser, der skulle igangsættes, for at shopping kan forløbe i trygge rammer med hensyn til afspritning, afstandskrav samt max antal kunder i de enkelte butikker,” fortæller Mette Bræmer-Jensen og fortsætter:

”Det er vores erfaring fra før jul, at kunderne i Randers er rigtig gode til at respektere restriktionerne, så nu glæder vi os bare til at få liv i byen igen.”

Randers City har sørget for lidt ekstra siddemuligheder i byens gader, så man kan kombinere sin shoppingtur med en sandwich eller kaffe to go og nyde den udendørs.

 

Online køb vs. fysisk butik

Nogle butikker i Randers City har under nedlukningen haft salg via deres webshops, og nogle har lavet Click & Collect, så kunderne har kunnet bestille varer til afhentning. Men Mette Bræmer-Jensen er ikke i tvivl om, at kunderne har brug for de fysiske butikker nu.

”Mange butikker har været gode til at gribe muligheden for onlinesalg under nedlukningen, men intet kan erstatte de fysiske butikker, for det er her, kunderne kan få varen mellem hænderne samt få råd og vejledning af ekspedienterne.”

Den holdning bliver også delt af Jess Andreasen fra Bang & Olufsen Randers på Rådhustorvet 9.

”Vi har haft Click & Collect, hvor kunderne kunne bestille på vores hjemmeside og derefter afhente produkterne i butikken, så vi har haft noget at lave i butikken under hele nedlukningen. Det har været nødvendigt, men det er absolut ikke det samme som at have kunder fysisk i butikken. Man kan ikke rådgive kunderne ordentlig ved køb online. Og med vores varer er det jo også en oplevelse at se produkterne foran sig, for eksempel farverne i et tv og lyden fra en højtaler. Det kan desuden være svært at forklare en kunde størrelsen på et par høretelefoner, når man ikke har mulighed for at prøve dem på,” fortæller Jess Andreasen og fortsætter:

”Vi har virkelig savnet kontakten til vores kunder, og det er helt fantastisk, at vi nu kan se folk gå rundt ude på gaden og give byen liv.”

Hos Bang & Olufsen Randers er man ikke nervøs for, om der kommer for mange kunder samlet for at se de mange nye produkter, som er kommet ind i butikken under nedlukningen.

”Det er en meget stor butik, så vi må faktisk have 19 kunder i butikken, men det er sjældent, at vi har så mange kunder på én gang. Det er dog min opfattelse, at folk er utrolig gode til at overholde afstandskravet, når de kommer herind,” siger Jess Andresen.

 

Travlhed hos Intersport

Hos Intersport i Brødregade 21 har der været travlhed efter udmeldingen i onsdags om genåbning af detailbutikkerne. De sidste to måneder har der ellers været meget stille i butikken, da der ikke har været Click & Collect. Der er dog en webshop, men den bliver drevet i Odense. Intersport har et stort onlinesalg, men mange kunder foretrækker alligevel at komme ind i den fysiske butik og se de nye varer, prøve skoene, mærke stoffet og kvaliteten på fitnesstøjet osv.

Mandag morgen stod personalet så klar til at tage imod kunderne i den store butik, hvor der må være 35 kunder af gangen.

”Vi har forberedt os grundigt, og vi har styr på alle restriktionerne,” siger Bent Josefsen fra Intersport og fortsætter:

”Nu kan vores kunder endelig få byttet deres julegaver eller få købt nye løbesko. Der er også mange, der skal have købt nyt træningstøj til fodbold og anden udendørs sport, nu hvor der også er blevet åbnet op for det.”

”Da vi åbnede dørene for kunderne i går, var det til en butik fyldt med nye forårsvarer, og nu er vi bare SÅ klar til at servicere og rådgive kunderne,” slutter Bent Josefsen.

 

Restriktioner

Randers City følger regeringens og sundhedsmyndighedernes anvisninger. Derfor bedes du følge og overholde følgende restriktioner, når du besøger Randers City og butikkerne:

  • Hold afstand
  • Brug mundbind
  • Sprit af
  • Overhold max antal kunder i butikken
  • Følg gå-retninger samt ud/indgange
  • Gå alene i butikkerne
  • Bliv hjemme hvis du har symptomer eller føler tegn på sygdom