Jobsøgere i Senior Erhverv Kronjylland mødes både udendørs og digitalt for at holde gang i jobsøgningen

 

Det er en større gruppe af frivillige over 50 år, der står for planlægningen og afviklingen af fælles jobsøgningsaktiviteter, som nu rykker udendørs og er at finde på videomøder.

Senior Erhverv henter inspiration mange steder fra, blandt andet gennem netværkets samarbejde med jobcentre, A-kasser, rekrutteringsfirmaer og karrierekonsulenter.

”Men vi kan godt blive flere,” udtaler Eske Thøgersen, næstformand i Senior Erhverv Kronjylland, og han fortsætter:

”Derfor holder vi særlige introduktioner for nye medlemmer fra 8. til 11. marts klokken. 14.” Tilmelding foretages på email til: se.kronjylland@gmail.com. Man kan vælge at få en introduktion enten på et videomøde eller på en gåtur.

”Ledige 50-plussers udfordring består ikke kun i ledighed, men også mange gange af en mangel på netværk. Senior Erhverv tager udgangspunkt i den enkeltes sociale liv og behov for at dyrke personlige relationer med fokus på at komme i job igen,” fortæller Eske Thøgersen.

Programmet i Senior Erhverv er mangfoldigt og består af besøg på virksomheder, at få peppet ansøgninger, CV og profilfotos op, at dele tips til den personlige præsentation, at deltage i ”walk and talk” i naturen og være synlig på de sociale medier.

Selve driften af netværkene såsom administration, kommunikationsopgaver, planlægning af aktiviteter med besøg af fagfolk og indimellem også rent sociale arrangementer varetages 100 procent af frivillige.