Det er nu tid til sogneindsamling Øster Bjerregrav og Ålum Sogne

 

”Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.” Sådan skriver Folkekirkens Nødhjælp i en besked om årets digitale Sogneindsamling fra 7. -14. marts. Menighedsrådet for Øster Bjerregrav og Ålum Sogne bakker naturligvis op om det gode initiativ, så der på den måde kan komme penge ud til verdens udsatte områder. Der vil til områdets husstande blive omdelt en folder, og så gælder det om på forskellige måder at støtte op om indsamlingen. I Øster Bjerregrav og Ålum har menighedsrådet og præsten udtænkt en ide med salg af ”Afladsbreve”, og det kan klares til en pris på 50 kroner.

 

Tilbuddet ser således ud:

”Navn________

Modtager hermed syndsforladelse for den manglende deltagelse i nogen julegudstjeneste eller påskegudstjeneste i 2020 og for at have sunget falsk og skærende og for tidligere at have sovet under præstens udmærkede prædiken. Jeg betaler derfor en mindre engangssum på 50 danske kr. til Landsindsamlingen 2021 for Folkekirkens Nødhjælp mod dette ”bevis” på aflad og støtter indsamlingen til verdens fattigste med at overleve klimaforandringerne. Med den myndighed som er givet os, forventes det hermed, at dit næstekærlige bidrag forkorter varigheden i skærsilden – anseeligt. Pastoren & Menighedsrådet Øster Bjerregrav & Ålum Sogne”.

De 50 kroner indbetales på MobilePay 114400 og sognekoden 8513 i beskedfeltet, så kan  der søndag 7. og 14. marts afhentes afladsbreve efter gudstjenesterne i Øster Bjerregrav og Ålum. Under Sogneindsamlingen kan der rettes henvendelse til menighedsrådet eller sognepræsten, der vil være klar med yderligere information.