På mandagens byrådsmøde skal en sag om Højsletvej og dens udvidelse behandles.
Baggrunden er, at Konservative under budgetforhandlingerne i 2020 foreslog, at vejen skal prioriteres og udvides. Det var de øvrige budgetpartier S, SF og RV meget lydhør over for. Det giver nemlig god mening. For den er i sølle stand nu og ca. 2.600 biler bruger den som nordlig omfartsvej til E45.

Det er også en relativ billig løsning og sammenholdt med, at kommunen ikke har ret mange penge i forvejen, burde alt jo være godt.

Nu har DFs Frank Nørgaard fået den idé, at den skal behandles på et byrådsmøde – tilsyneladende støttet af V. Frank Nørgaard har været udvalgsformand i 8 år og haft rigelig mulighed for at gøre noget ved Højsletvej. Kigger man i deres budgetforslag er det heller ikke nævnt med ét ord. Pengene mangler også.

Omvendt er Højsletvej direkte indskrevet i budgetpartiernes forligstekst. Og der er fundet finansiering. En omstændighed, som jo er særlig vigtig. Ellers er det jo bare “varm luft”.

Jeg skal ikke motivfortolke årsagen til, at det pludseligt skal behandles på et byrådsmøde uden for budget. Men jeg undres da over sammenfaldet, da 2021 også er et valgår.

I Det Konservative Folkeparti arbejder vi hvert eneste år for løsninger til gavn for borgerne. Vi er økonomisk snusfornuftige – hvilket også er en velkendt konservativ mærkesag.
Nu er spørgsmålet så bare om vælgerne foretrækker kejserens nye klæder eller fornuftig – indrømmet til tider lidt småkedelig – samfundsnyttig konservativ realpolitik.

Jeg er ret sikker på, hvad der er bedst for de mange brugere af Højsletvej.

Bo Vestergaard Hansen

Formand, Det Konservative Folkeparti i Randers

Odasminde 3, Romalt

8960 Randers SØ