Skyttegravskrige kommer der sjældent noget godt og konstruktivt ud af.

Hele Østbro-Klimabro debatten minder mest af alt om en sådan kamp!

Vi taler om et historisk stort infrastrukturprojekt, som skal tilvælges ud fra saglige og faglige argumenter. Ikke ud fra en politisk agerende Miljø- og teknik forvaltning ej heller fordi en fond, ud fra en klimadagsorden (klima=klingende mønt), forventes at donere en ganske pæn sum penge.

Et kommende bro-projekt skal vælges, fordi det er DET RIGTIGE!

 

Jeg og Det Konservative Folkeparti har tre forslag til det samlede byråd:

  1. At byrådet og listen “Østbroen” inviteres til et temamøde, hvor forvaltningen kommer med et oplæg om argumenter for en samlet “kinderæg”-løsning (risiko for stormflod, Byen til Vandet og endelig en broløsning). Folkene bag Østbroen får ligeledes mulighed for at argumentere for deres Østbroløsning. Herunder at trafiktællinger, befolkningsprognoser og de to projekteres økonomi fremlægges af begge parter.
  2. Udviklingsudvalget inviterer til en “walk and talk” i alle de berørte områder af en hhv Klimabro og Østbro. Om et sådan møde tidsmæssig skal placeres i “rushhour” mellem 7.30-8.00 og kl. 15.00-16.00, kunne være formålstjenligt. Således at forvaltning og gode byrådskollegaer, der ikke er bosat i og omkring de berørte områder nord og syd for Randers Fjord (som objektivt må siges, at blive orkanens øje i en Klimabroløsningsmodel), med egne øjne kan se, hvilke veje og områder der “sættes i spil”.
  3. Endelig foreslå jeg, når vores samfund vender tilbage til en normalitetstilstand og dermed, at vi kan mødes i større forsamlinger, at der inviteres til et borgermøde om Østbroen og Klimabroen. Alle Randersborgere, der følger denne sag tæt, skal have mulighed for at komme til orde i det demokrati, vi trods alt stadig er en del af.

Min personlige holdning er, at vi skal og kan fremtidssikre Randers by ved en klimasikring. Dette kunne være en sluseløsning.

Med den løsning kan vi skabe et endnu mere attraktivt byområde på Pieren ved bl.a. at lade lystsejlere kunne komme helt ind til Randers Midtby.

Men vi fremtidssikrer ikke trafikken i og omkring Randers med en Klimabro. Villakvarterer vil blive forvandlet til hovedfærdselsårer og biveje vil komme til at trække mange tusinde biler hver eneste dag. Vi skal, som andre byer, lede trafik såvel personbilisme som tung trafik udenom Randers Midtby.

Lad os nu, ved at lytte til hinanden og ud fra en saglig og faglig dagsorden, få lavet den bedst tænkelig og langtidsholdbare løsning for os alle!

 

Christina Kjærsgaard,

Byrådsmedlem for

Det Konservative Folkeparti (C)