Torsdag 11. marts åbner endnu en Røde Kors butik dørene i Randers. Med stedet udvider organisationen deres sociale arbejde i Randers

 

Stor succes med genbrugsbutikken på Mariagervej, har nu skabt mulighed for at åbne endnu et genbrugssalg nu på Kirketorvet 2. Herfra vil Røde Kors sælge genbrugstøj og småting fra torsdag til lørdag – resten af ugens dage vil adressen lægge rum til møder mellem mennesker.

“Vi vil gerne have uforpligtigende møder mellem besøgsvenner og modtagere. For vi mener, et forhåndsmøde kan være meget gavnligt for begge parter”, siger butiksleder Mogens Porup.

Han driver butikken i samarbejde med Røde Kors formand i Randers Else Madsen.

“Og så vil vi gerne lave et mødested for mænd, der ellers sidder alene derhjemme”, siger han.

Formand Else Madsen er glad for, at der nu er mulighed for også at være til stede i midtbyen, hvor det er nemmere at imødekomme folk i alle aldersgrupper. Og så er hun glad for at butikken på Mariagervej er så stor en succes, at man kan udvide til fordel for det sociale arbejde i Randers.

“Selvom vi ikke har tjent penge de sidste to en halv måned, har vi alligevel mulighed for at udvide, fordi vi har mange faste og loyale kunder”, fortæller hun.

Den lokale Røde Kors afdeling kan bruge 1/3 del af indtjeningen fra deres butikker i Randers til socialt arbejde i byen. Så jo mere kunderne handler, jo mere er der til det lokale sociale arbejde.

Et af de kommende tiltag er et økonomisk sundhedskursus for unge i alderen 17-20 år.

“Vi vil gerne hjælpe de unge med at forstå deres økonomi, når de skal flytte hjemmefra, så de ikke ender i Luksusfælden”, siger hun med et smil.

De forskellige aktiviteter der skal finde sted i Kirketorvets butikkens lokaler, er endnu på tegnebrættet, men de to er enige om, at der er et behov og at der nok skal komme gang i biksen – også udenfor forretningens åbningstid.

Åbningstiderne i butikken er torsdag og fredag fra kl. 13-17 og lørdag fra kl. 10-14.