På Byrådsmødet d. 8/3-21 i sag nr. 131 vedr. Klimabro og Byen til vandet, her opsummerer og udtaler Borgmester Torben Hansen lidt historie, og bl.a. kan det høres, at scenariet 4a med Klimabroen, var klart det bedste af alle de opstillede scenarier. Dette holdt op imod de opstillede forhold til trafikafvikling, byudviklingspotentiale og Klimatilpasning.

Altså, kommunens kinderæg.

MEN, ER DET NU OGSÅ HELT RIGTIGT? NEJ, det er faktuelt forkert. Det bliver heller ikke mere rigtigt i, at fastholde sådanne ukorrekte påstande, uanset hvor mange gange man gentager det, for det bliver det ikke mere rigtigt af.

Når man opstiller forudsætninger efter et bestemt mål, så udelukker man jo alle de andre muligheder, og så får man jo det snævre resultat, som man ønsker. Men det er jo langt fra det rigtige og endnu længere væk fra det KLART bedste.

Når man udelukker det bedste, så får man jo heller ikke det bedste resultat. Et eksempel er, at Østbroen jo ikke er med i scenarierne. Eller klimatilpasningen i et scenarie, hvor man viser, at man kan klimasikre Randers Midtby på en helt anden måde, end en bro på en dæmning. En løsning som er langt billigere og bedre, og hvor man ikke ødelægger sejlerlivet i den indre havn.

Så når man forsøger at overbevise folk, så gør det med korrekt faktuelt datagrundlag, og ikke kejserens nye klæder historier. Samlet set, så er scenariet med Klimabroen (scenarie 4a) faktuelt kun det 3. bedste ud af 5 i Kommunens begrænsede opstillede scenarier.

Splitter vi det så op og lukker kinderægget op, så bliver det endnu værre.

TRAFIKAFVIKLINGEN: Løsningen med Klimabroen får kun 2 ud af 5 stjerner og placerer det som nummer 4 ud af 5.

Var det ikke ligesom hovedtemaet, at skabe en bedre trafikafvikling i Randers Midtby? Så vælger man en ringvejsløs Klimabroløsning, der har så ringe en trafikafvikling?

BYUDVIKLINGEN: BYUDVIKLING: kun 3 bedste valg ud af 5 mulige

BYGGERETTER: kun 3 bedste ud af 5 mulige

ANTAL NYE BOLIGER: Kun 3 bedste ud af 5 mulige

(10 x færre boliger/dårligere end Østbroen)

KLIMASIKRING: Delt 2 plads – med 4 ud af 5 stjerner.

Så kære Borgmester, tilbage til historiebøgerne og læs op på fakta og historien, for din mundtlige afhandling i Byrådet, den får du hverken mange stjerner for – eller en godkendt karakter.

Vi kommer gerne forbi og hjælper med en opsummering af historikken, så borgerne ikke bliver misledt i flotte ord og ukorrekte floskler.

 

Østbroen – Liste til KV21

Erik Bo Andersen

Kongelysdalen 14

8930 Randers NØ