På Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital leder de et stort allergi-forskningsprojekt, som foregår rundt om i landet – bl.a. med Øre Næse Hals Klinikken i Randers. Du kan tilmelde dig, hvis du er allergiker

 

Foråret er forhåbentlig snart på vej – og derfor begynder Aarhus Universitetshospital nu at søge deltagere til et stort klinisk studie, hvor de vil undersøge effekten af en ny behandling mod græsallergi og finde den optimale dosis.

“Vi giver dig tre vaccinationer direkte ind i en lymfeknude i lysken med en måneds mellemrum.

Tidligere studier af denne metode har vist, at ved at injicere direkte i immunsystemet, kan man med selv små doser mindske eller helt fjerne høfebersymptomerne. Resultaterne viser desuden, at metoden ikke bare reducerer symptomerne hurtigere og mere effektivt, men også giver færre bivirkninger”, fortæller forskerne.

For at deltage skal man have moderat til svær græsallergi og dagligt registrere sit forbrug af allergimedicin og sine symptomer i somrene 2021-2023 via en mobil app. Det tager ca. et minut, og man skal kun registrere i pollensæsonen (fire mdr. om året).

“Vi vil gerne fortælle pollenallergikere i Randers og omegn, at de kan deltage i studiet og modtage behandling lige midt i Randers”, lyder det fra folkene bag.

Formålet med studiet er fremadrettet at kunne tilbyde de godt 500.000 pollenallergikere i Danmark en hurtigere og mere effektiv behandling.

De sidste seks år har forskere udviklet på behandlingen på AUH og er nu i gang med deres største studie med i alt 750 forsøgspersoner.

Studiet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og seks privatpraktiserende øre, næse, hals speciallæger rundt i landet – i Randers er det speciallægerne Anette Therkildsen og Morten Grøn– og er finansieret af bl.a. Innovationsfonden.

Det er professor i allergi og immunologi, Hans Jürgen Hoffmann, der er leder af projektet.

 

Du kan læse mere om studiet og tilmelde dig på www.ilit.nu

 

NB: Den medicin, vi bruger, er allerede godkendt og har været anvendt i mange år.

https://www.facebook.com/aarhusuniversitetshospital/posts/4107240292632952

 

I kan læse mere på ILIT.NU og vær med til at påvise om ILIT-metoden kan reducere høfebersymptomer med blot tre injektioner på to måneder

 

Det er gratis at deltage, og du får allergimedicinen gratis under behandlingen

 

Forsøget skal bruge raske personer over 18 år med græspollenallergi