Det konservative Folkeparti og SF er meget uenige med flertallet i Økonomiudvalget. Konservative og SF husker, at lige netop Pakhuset var essensen af den budgettekst som budgetpartierne aftalte om at ville beskytte det særlige havnemiljø. Teksten fremgår af budgetforliget: “Der skal være fokus på, hvordan det særlige havnemiljø bevares”.

Pakhuset har en særlig betydning som samlingssted for en masse traditionsrige arrangementer for borgerne i Randers Kommune.

Det særlige miljø, der hersker i og omkring Pakhuset og Streetfoodhallen, bør bevares som et folkekært besøgssted og et historisk minde om at Randers havde en bynær havn engang. De to bygninger og pladsen imellem vil i al fremtid være det spot, hvor Randers-borgere og turister vil komme forbi og nyde vandet og restaurationsmiljøet. Et åndehul i alt det fine nye byggeri.

Rundt om, ved siden af og langs med dette spot og lige så langt øjet rækker ud af havnepieren, vil der skyde nye bygninger op – lejligheder, kontorbygninger etc. Konservative og SF er nemlig varme fortalere for projektet “Byen til vandet”.

Konservative og SF foreslår at beslutningen om lejeforlængelse udskydes indtil budgetforhandlingerne i efteråret. Så må de ansvarlige partier og lister finde løsningen der.

De Konservative og SF vil kæmpe med næb og klør for at Randers også i fremtiden kan byde borgere og turister en tur til vandet i et originalt, historisk og hyggeligt miljø.

 

 

Gruppeformand for Konservative i Randers byråd

Daniel Madié

og

Formand for SF Randers

Jens Laursen

Hobrovej 391 Råsted

8920 Randers NV