Efter fire sæsoner i spidsen for Randers HK stopper Niels Agesen som cheftræner med udgangen af denne sæson.

Trods en kontrakt, der oprindeligt var forlænget til 2025, er Niels Agesen og Randers HK efter gensidig aftale blevet enige om at stoppe samarbejdet til sommer. Niels Agesen har fået et jobtilbud, han har valgt at tage imod. For Niels har det ikke været et fravalg af Randers HK, men han har valgt at tage imod nye udfordringer.

”Det har været en meget svær beslutning. Jeg har været – og er fortsat – utrolig glad for at være i Randers HK. Vi har kæmpet som hold og klub både på og uden for banen. Men når man har gode mennesker omkring sig, så er det en fornøjelse at kæmpe sammen,” understreger Niels Agesen.

”Rent sportsligt har der været op- og nedture. I min første sæson spillede vi med i slutspillet, mens sæson to langt fra var godkendt. Sidste år nåede vi desværre ikke at afvikle det slutspil, vi lå til at kvalificere os til, da turneringen blev lukket ned grundet Covid-19. I år står jeg egentlig med følelsen af, at vi har skabt en optimal spillertrup ud fra det budget og de muligheder, vi har. Jeg har set meget frem til at skulle fortsætte med stort set hele holdet den kommende sæson, hvor vi virkelig ville få mulighed for at lægge lag på vores spil. Jeg er dog glad for, at jeg videregiver en trup af talentfulde, arbejdsomme og ærgerrige spillere. Alt ros til pigerne herfra,” lyder det fra Niels Agesen.

Alligevel har han valgt at takke ja til et nyt job med nye muligheder for at videreudvikle sine trænerkompetencer.

”Jeg har altid været motiveret for at gå på arbejde i Randers HK, hvor resultaterne ikke udelukkende er det vigtigste – så havde jeg aldrig forlænget med klubben i sin tid. Jeg nyder at se, hvordan spillerne udvikler sig, og hvordan vi som hold indfrier de mål, vi sammen har sat os. Jeg håber, jeg kommer så godt herfra, at min dør til Randers HK ikke er lukket helt i. Nu har vi først og fremmest et vigtigt stykke arbejde i at slutte sæsonen af på bedst mulig vis.”

Gensidig gentleman-agreement
Fra Randers HKs ledelse skal der først og fremmest lyde en stor tak til Niels for den enorme indsats, han har bidraget med i Randers HK – både med ligaholdet og talentudviklingen. Da cheftrænerens kontrakt i sin tid blev forlænget, var det dog også med en gensidig gentleman-agreement om, at klubben ikke ville stå i vejen for Niels Agesens trænerambitioner.

”Grundet fortidens økonomiske udfordringer har det været nødvendigt at skære mange omkostninger ind til benet, hvilket også er gået væsentligt ud over spillerbudgettet. Det har helt naturligt haft den konsekvens, at Niels Agesen ikke har haft de sportslige muligheder, han i sin tid var stillet i sigte. Det har han dog altid været indforstået med og gået til opgaven med stor professionalisme og motivation, og vi har ikke en finger at sætte på Niels’ arbejde i Randers HK,” understreger bestyrelsesformand, Henrik Schaar.

Nyt træner set-up
Nu skal billetten til endnu en sæson først sikres i kvalspillet, inden Niels Agesen fratræder cheftrænerposten. Hvem der skal overtage roret til sommer, bliver så det næste spørgsmål.

”Det er selvfølgelig en proces, vi allerede er i gang med. Vi ser på mulighederne og søger det rigtige match til klubbens værdier, men vi har som altid økonomisk forsvarlighed for øje. Her er det ingen hemmelighed, at denne Corona-prægede sæson har gjort det mere end svært for os at sælge sponsorater. Vi holder derfor alle muligheder åbne og håber, at vi kan bibeholde vores spillerbudget og samtidig fokusere på vores stærke talentudvikling,” forklarer Henrik Schaar.

Opbakning nødvendigt
Fra klubbens side er dette også en mulighed for at appellere til det randrusianske erhvervsliv om at bakke op om elitehåndbolden, hvis vi skal gøre os nogle forhåbninger om at komme tilbage og være en fast del af slutspillet igen.

”Vi har med rette fået påtale om vores forhenværende dårlige økonomi. Den har nu i halvandet år været tilpasset og forsvarlig, og vi har det set-up både på og uden for banen, som økonomien tillader. Vi har fuld forståelse for, at Covid-19 har været en stor modspiller for mange, men nu ser vi heldigvis lyset for enden af tunnelen. Vi ser frem mod næste sæson, hvor vi igen kan få samarbejdspartnere og tilskuere i hallen. Vores ambitioner er at være et slutspilshold igen i 2023, men vi kan ikke gøre det alene. I Randers har man i mange år været godt vant med eliteidrætten, men at drive en elitehåndboldklub kommer ikke af sig selv. Så hvis vi igen skal være en fast del ligaens bedste halvdel, er det nu, vi skal løfte i flok. Randers HK er fortsat et stor brand og kvindeligaen et stærkt kommercielt produkt, som ikke bør tages for givet,” siger Henrik Schaar.

For yderligere spørgsmål kontakt:

Bestyrelsesformand, Henrik Schaar tlf.: 2938 5806
Cheftræner, Niels Agesen, tlf.: 6024 2618