Der er aktiviteter hos Kristrup Kirke på trods af nedlukning i Påsken. Man kan løbe i sognegårdshaven, der er påskeposer med hjemmegudstjeneste for børn, en 16 meter lang påskedug og udendørs sang både påskedag og 2. påskedag

 

Påsken bliver igen i år anderledes, men påske bliver det på trods af coronasituationen. I Kristrup kirke er der stadig påskegudstjenester, men deltagerbegrænsningen på 26 i kirken, der ellers har 250 pladser gør, at kirken fejrer påsken med mange flere muligheder. Kristrup kirke har lavet påske-to-go-pose med påskens fortælling, påskeæg både til at spise og til at tegne på, fordi æg er et opstandelsessymbol – og en påskelilje i potte til at grave ned. Det er også et opstandelsessymbol. En stor succes med mange uddelte poser.

Hele påsken kan alle, små som store, deltage i kirkens påskeløb i sognegårdshaven. Palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og påskedag er visualiseret ved et æsel og en palme, et dækket bord i fuldformat til skærtorsdag. Et mandshøjt trækors og tornekrone langfredag og spirende påskeliljer påskedag. Ved posterne kan man læse dagenes fortælling, lige som man på kirkens facebookside kan høre kirkens præster Susanne Hjørlund, Andreas Bojsen-Møller og Mette Krawiec fortælle om dagene. De bliver lagt op helligdagene.

Ved kirkens sydside ligger en 16 meter lang påskedug; en voksdug med alle påskens begivenheder påtrykt, som man kan gå på – og reflektere over påskebudskabet.

Restriktionerne siger, der ikke må synges i kirken, men det må der udendørs. Derfor vil der være udendørs gudstjeneste påskedag og udendørs sang efter gudstjenesten 2. påskedag, hvis vejret tillader det.