Vi skal have mere og vildere natur i Danmark. Vores biodiversitet er presset, og naturen har brug for mere plads. Derfor får vi nu, som en af de første kommuner i Danmark, en Nationalpark ved Fussingø. Det er jo dejligt, når vi passer på og udvikler unikke naturområder som Fussingø, og særligt for skovens brugere som herfor vil kunne nyde området i mange år frem. Fussingø er en brugsskov, og det skal den blive ved med at være. Skoven og naturen har vi som mennesker behov for. Det er en helt essentiel del af vores sundhed og trivsel at være i naturen og særligt natur, som er passet på og er i god tilstand. Vi bruger naturen til sport og sociale aktiviteter. Og de grønne farver gør, at vores hjerner har mindre tendens til stress. Så når vi skal have mere natur, som ovenikøbet bliver indhegnet, så handler det altså om at skabe en sund balance mellem de tiltag, som vi påtvinger den. I denne omgang er det både vild natur, rewilding og folkebrug, som skal gå hånd i hånd. Rewilding er blevet det nye sort. Senest hørte vi om begrebet fra Mols Bjerge, hvor Morten DD stormede frem med sin viden om biodiversitet, imens Naturstyrelsens udsatte dyr sultede ihjel bag den ene bakketop. Denne historie kan få enhver til at gispe ved tanken om, at vi her i Randers Kommune skal følge trop. Og ikke kun dét; ”men kan jeg stadigvæk bruge naturen, som jeg holder så meget af?”. Vi ser frem til at få en nationalpark med vildere natur, men det må ikke være på bekostning af almen dyreetik og de rekreative brugere af området. Op mod folkehøringen for Nationalparken ved Fussingø skal vi have fundet balancen. Mountainbikere, løbere, ryttere, børnehaver og alle andre brugere af skoven skal fortsat kunne benytte den. Det stisystem som er lavet, skal vedligeholdes, så det fortsat er farbart, og de mountainbikespor, som i denne tid benyttes i så høj grad, skal kunne udbedres, hvis de trampes op. Det er ikke én, som skal opfinde nøglen til denne balance, men os alle. De politiske partier i Randers skal i takt med bestemmelsesprocessen sørge for, at lytte til – og inddrage enhver, som har en mening om nye tiltag i dette område, som er i hjertet af mange randrusianske naturgængere. Vi kan kun finde den bedste løsning, hvis vi lytter. Vi hos De Konservative i Randers bakker helt og aldeles op om både mere natur og øget biodiversitet, – og ser meget gerne disse tiltag brede sig til resten af kommunen, men borgene i Randers skal inddrages i beslutningsprocessen. Hvis ikke, – ja så har vi jo bare løst et problem og skabt et nyt.

 

Marc Reseke
Konstitueret formand for Det Konservative Folkeparti Randers