Mit Overblik på Borger.dk giver borgerne adgang til et bedre overblik over deres sager hos det offentlige. Nu har Randers Kommune tilføjet første del af borgernes data

 

Mit Overblik er et landsdækkende projekt, som giver borgere overblik over egne sager og udbetaling af ydelser på tværs af den offentlige sektor plus kommende betalinger og aktuelle aftaler og frister.

Projektet er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med kommuner, regioner og statslige myndigheder. Nu har Randers Kommune tilføjet en række af borgernes data herunder sygedagpenge, kontanthjælp, flekslønstilskud.

“I dag er borgernes kontakt med det offentlige i vid udstrækning digital. Derfor er det vigtigt, at folk let kan få et samlet overblik over hvilke aktuelle aftaler, frister og igangværende sager, de har kørende ved Randers Kommune. Vi er glade for, at alle nu kan tilgå de væsentligste oplysninger på borger.dk på ydelsesområdet, og vi ser frem til at tilføje yderligere data på jobcenter- og omsorgsområdet i løbet af 2021,” siger projektleder for Mit Overblik i Randers Kommune, Poul Henrik Pedersen.

I løbet af 2021 vil Randers Kommune tilføje data fra jobcenterområdet samt omsorgsområdet til Mit Overblik. Derudover kommer siden til at indeholde data om pension, boligstøtte og delpension fra Udbetaling Danmark.

Mit Overblik erstatter ikke eksisterende hjemmesider eller selvbetjeningsløsninger, men er et supplement, som tilbyder et samlet digitalt overblik. Samtidig guider Mit Overblik borgeren nemt og sikkert videre til relevante selvbetjeningsløsninger eller myndigheders hjemmesider, hvis de vil vide mere.

Frem mod 2024 vil staten, regionerne og kommunerne årligt aftale, hvad der skal vises for borgeren. Målet er, at borgeren i 2024 vil få et værdifuldt overblik på tværs af relevante områder i hele den offentlige sektor.

 

Hvad kan jeg se på Mit Overblik?

Overblikket er tilgængeligt ved at logge ind med NemID på www.borger.dk og klikke på Mit Overblik. På siden har du adgang til Mine Data, Ydelser og Gæld, Sager samt et direkte link til din digitale post i e-Boks.

I første omgang kan du følge med i dine sager og ydelser fra Randers Kommune på ydelsesområdet:

  • Sygedagpenge
  • Kontanthjælp
  • Uddannelseshjælp
  • Revalidering
  • Ressourceforløbsydelse
  • Ledighedsydelse
  • Fleksløntilskud
  • Udvalgte enkeltydelser

Som udgangspunkt kan man som borger se de overordnede informationer såsom sagstitlen, oprettelsesdato for sagen, status såsom om den er under behandling eller afsluttet. Derudover kan borgeren se beløbet, der udbetales, periode, udbetalingsdato og hvem der udbetaler. Der er også mulighed for at se dokumenttitler på de dokumenter og breve, der er knyttet til sagen.

Udover de kommunale data er der også data fra flere statslige myndigheder bl.a. oplysninger om SU, udbetalinger fra Udbetaling Danmark m.v.

Overblikket er personligt, og derfor har ingen andre end den enkelte borger adgang til siden.