Brødrene fra Assentoft glæder sig til at slå portene op

 

Snart åbner Djurs Sommerland dørene for en ny sæson, og det ser de to ejere og brødre Henrik og Michael B. Nielsen frem til. Hvert år er det en ganske særlig dag, når puslespillet med vinterens mange forberedelser går op, og sæsonens første gæster træder ind i parken. I år er ingen undtagelse. Efter et krævende år med COVID-19, er optimismen stor. Det til trods for, at Djurs Sommerland, ligesom landets øvrige forlystelsesparker, er underlagt COVID-19 restriktioner fra myndighederne.

 

Åbningsdagen er altid fantastisk

Brødrene Henrik og Michael B. Nielsen er opvokset i Assentoft og har arbejdet i Djurs Sommerland, siden de var ganske unge. De ejer og driver i dag familievirksomheden, der i dag er Nordens største sommerland og årligt har besøg af ca 800.000 gæster. Snart nærmer åbningsdagen sig, og det er en dag, de to direktører glæder sig.

”Selv om vi har prøvet det mange gange før, så er det lige fantastisk hver gang, vi når til sæsonens første åbningsdag. Efter en lang vinter, hvor vi og alle vores gode og dygtige kolleger har arbejdet med at gøre parken klar til den kommende sæson, er det virkelig kulminationen på det hele, når vores sæsonpersonale møder glade og smilende på sæsonens første arbejdsdag, og forventningsfulde gæster triller ind på parkeringspladsen,” siger administrerende direktør Henrik B. Nielsen.

Selv om coronapandemien også kommer til at sætte aftryk hos forlystelsesparken i år, ser brødrene positivt på den kommende sæson.

”Sidste år kæmpede vi med COVID-19 og alle de udfordringer, der fulgte med. Med en senere åbning og en sommerpakke, som vi ikke var en del af, blev det da heller ikke den sæson, vi oprindeligt havde håbet på. Når det er sagt, så klarede vi os alligevel fornuftigt igennem sæsonen, og trods de forskellige restriktioner i løbet af hele sæsonen i 2020, viste vores målinger den højeste gæstetilfredshed nogensinde. Med de erfaringer, vi har med i bagagen, og de restriktioner, der gælder for den kommende sæson, er vi positive i forhold til den kommende sæson. Selv om vi selvfølgelig helst ville være foruden coronapandemien,” siger Henrik B. Nielsen.

 

Krav om mundbind og negativ COVID-19 test
Som i landets øvrige attraktioner kræver myndighederne, at gæster over 15 år skal fremvise en negativ COVID-19 test sammen med dokumentation for, at testen maksimum er 72 timer gammel ved ankomst til Djurs Sommerland. Færdigvaccinerede kan fremvise coronapas i stedet for negativ COVID-19 test. Desuden skal alle fra 12 år bære mundbind i forlystelser, toiletter og butikker samt i restauranter, når de åbner igen.

”Vores COVID-19-setup i parken fungerede rigtig godt sidste år. Ud over skiltning og håndsprit overalt i parken er vi fortrolige med håndteringen af de forskellige COVID-19 procedurer med rengøring, afstand mv., så det er langt nemmere at gå til i år. Desuden er det jo også blevet en del af vores hverdag, at vi bliver testet og bruger mundbind,” siger Henrik B. Nielsen.

 

Rekordstort salg af Sæsonkort

Henrik B. Nielsen oplever da også, at der er stor interesse for at besøge Djurs Sommerland. Allerede nu er der solgt et rekordstort antal Sæsonkort til sæson 2021, og han fortæller:

”Til jul solgte vi mange Sæsonkort, men der er også godt gang i salget nu, hvor vi sælger Sæsonkort i forsalg til og med den 27. april. Det er tydeligt at se, at der er mange, der higer efter at komme ud og få oplevelser, og mange holder jo nok også ferie hjemme i år.”

Djurs Sommerland værner om sine loyale gæster, og derfor har de – med udgangspunkt i feedback fra parkens sæsonkortgæster – lavet et nyt fordelskoncept med ekstra store sæsonkortfordele i år. Blandt andet kan gæster med Sæsonkort spare 25 procent på en række af de mest populære varer. Desuden introduceres et nyt VIP-koncept for sæsonkortgæster, hvor det på udvalgte åbningsdage bliver muligt at prøve forlystelser før alle andre – blandt andet fejres maskotterne Karlo og Karolines fødselsdag i uge 27, og i uge 31 er der International rutschebane-uge.