Mandag 26. april gik de første optagelser til en af årets største danske film “Hvidstengruppen II – De efterladte” i gang. Optagelserne finder sted ved Hvidsten Kro

 

Filmen “Hvidstengruppen II – De efterladte” er støttet af Randers Kommune, Den VestDanske Filmpulje, Åbenrå Kommune og Det Danske Filminstitut.

“Det er en meget væsentlig fortælling, som Regner Grasten har valgt at skabe på film. Jeg er ikke i tvivl om, at vi med filmen bliver klogere på – og grebet af nogle af de største menneskelige konsekvenser ved besættelsen og 2. Verdenskrig. Samtidig er det en spændende tidsrejse vi med optagelserne i både Hvidsten, Spentrup og Randers kommer på. Jeg er rigtig glad for, at Randers Kommune igen er sted for optagelser af en stor, dansk filmproduktion,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Optagelserne til “Hvidstengruppen II – De efterladte” er i gang ved Hvidsten Kro, og det medfører også en række afspærringer af veje. Det er nødvendigt både for at give plads til optagelserne ved Hvidsten Kro og samtidig undgå, at der midt i en film, som foregår i 1944-1945 kommer nutidige lyde eller biler ind i kameravinkler og mikrofoner.

“Vi glæder os meget til optagelserne. Ikke mindst fordi vi faktisk filmer mere her, hvor det skete, end vi gjorde første gang. Vi er i Hvidsten, vi er i Spentrup og vi er i Randers. Det giver identitet og et løft både for området og for os som filmproducenter. Det er simpelthen en større oplevelse,” siger Regner Grasten, som producerer filmen.

“Hvidstengruppen II – De efterladte” bliver en af årets største danske film. Den får biografpremiere 1. juledag 2021. Der bliver optaget både på Hvidsten Kro, Randers Banegård, ved Spentrup Kirke og flere andre steder i området. Regner Grasten Film producerer og har allerede søgt statister, der kan spille fanger, fangevogtere, sygeplejersker, almindelige borgere og flygtninge.

Og 2. Pinsedag (24. maj) bliver den største dag på filmen, med 400 statister, der venter på urnernes hjemkomst til Randers.

“Når vi som område er scene for optagelser af så stor en film, så betyder det også, at vi nogle enkelte dage skal forvente, at det betyder, at trafikken omdirigeres. Det er en del af at være en by og et område med stor historisk betydning, og det er jeg stolt af,” siger Torben Hansen.

Filmen er en opfølger til Hvidstengruppen, der havde premiere i 2012, og solgte 765.000 biografbilletter og blev én af de danske største filmsucceser i nyere tid. “Hvidstengruppen II – De efterladte”  er en episk storfilm, et voldsomt og gribende drama, der på helt tæt hold skildrer, hvad der videre skete med de kvinder i Fiil-familien, som ikke blev henrettet for at deltage i den danske modstandsbevægelse under 2. Verdenskrig. Kvinderne blev efterladt tilbage med et ubærligt tab og en fremtid med spørgsmålet i hjertet: Var det det værd?  For hvornår slutter en krig?