Christian Dybdal Christensen – direktør i MIKO Gulve A/S og Garant Randers/ Hammel – kan 1. maj fejre sit 30-års jubilæum  

Med en Højere Handelseksamen i hånden gik Christian med stor energi i gang med forretninger. Og fokus på den gode forretning har styret de fleste af hans vågne timer, og han kan ikke forestille sig andet end at være herre i eget hus.

Så selvom Christian er tredje generation af virksomhedsejere, har det været afgørende for ham at designe sin egen karrierevej med ejerskaber indenfor gulvbelægningsfirmaer, ejendomshandel, investeringsselskaber, detailvirksomheder og landbrugsmaskiner.

“Jeg elsker at tage initiativer, som udfordrer. Når det lykkes, så er jeg tilfreds”, siger han.

Det er lykkes MIKO Gulve at opkøbe flere kollegaer gennem årene, og der drives i dag en af landets største gulvbelægningsvirksomheder med tre afdelinger beliggende i Randers, Ishøj og Hammel. Senest har MIKO flyttet hovedsædet til Randers i forbindelse med opkøb af 5000 m2 bygning.

”Jeg forsøger at være nøgtern og 100 procent realist. Vi går altid hjem og sover på en vigtig beslutning. Er den lige så rigtig dagen derpå, så handler jeg. Det er en slags rettidig omhu, vi gerne vil lægge til grund for vores beslutninger” forklarer han.

Grundlagt af familien
Gulvvirksomheden, som fik indflydelse på Christians livsvej, blev grundlagt af hans far, Kurt Christensen, og farfar, Carl Christensen. Carl Christensen stiftede i 1936 virksomheden, som dengang hed MIKO HAAR A/S, hvilket håndskrevne protokoller fra dengang stadig viser.

I begyndelsen som traditionel hårfabrik, der primært fremstillede hår til børster o. lign. Senere blev virksomheden drejet over på salg af tæpper og senere gulve. Under navnet MIKO GULVE, som Christian nu har ejet i 30 år, fortsatte handlen af kvalitetsgulve til både detail og B2B-niveau, og virksomheden er her 85 år efter et velrennommeret gulvbelægningsfirma.

I dag favner Christian en bred vifte af virksomheder. Han har registeret ejerskaber i 10 danske selskaber, og senest er 50 procent ejerandel af WekoAgro Machinery Holding kommet til. WekoAgro består i dag af tre afdelinger beliggende i Hammel, Bording og Hoven, som i dag er en stor spiller på markedet for landbrugsmaskiner.

Derudover kommer der bestyrelsesposter – blandt andet har Christian fornøjelse af at sidde i bestyrelsen for Gulvbranchen under Dansk Industri. Han sidder på nuværende tidspunkt på 12 bestyrelsesposter og seks direktionsposter. 

Christian kommer oprindelig fra Hammel. I hjemmet blev der ofte talt forretning, og som en del af hans dna var det ganske naturligt at købe, sælge og forstå sammenhængen i en rentabel forretning. Som 18-årig købte han den første udlejningsejendom. Siden har han løbende opkøbt virksomheder, solgt og handlet på ny.

Flere medarbejdere har i Christians tid som direktør i MIKO Gulve A/S og Garant Randers/ Hammel kunnet fejre 25-, 30- og endda 48-års jubilæum.

”For mig er det vigtigt, at ikke alt er bundet op på faste regler, men at vi med respekt for hinanden, vores kunder såvel som leverandører formår at drive en sund forretning. Det er naturligvis afgørende at ansætte de rette medarbejdere, og disse kan svære at finde. Det er vigtigt for mig, at der er en stor nærhed og gensidig forståelse mellem mig og mine medarbejdere. Sammen med virksomhedernes ledere forsøger jeg med en stor portion faglighed og respekt for den enkelte medarbejder at drive vores virksomheder. Respekten og ordentligheden i alles livets aspekter er vigtig.

Christian er gift med Susanne gennem snart 30 år og de har tre voksne børn.

Reception og fejring af Christians vil blive afholdt, når Corona igen tillader dette.