Radikale Venstre Randers og SF Randers foreslår nu at byrådet ændre navn til Randers Kommunalbestyrelse

 

Radikale Venstre og SF i Randers Byråd er gået sammen om beslutningsforslaget.

“Vi ønsker en navneændring. Partierne foreslår, at Randers Byråd fremover omdøbes til Randers Kommunalbestyrelse, hvilket vi indstiller til beslutning i Randers Byråd”, siger Mogens Nyholm, byrådsmedlem for radikale i Randers.

Ændringen skal træde i kraft fra 1. januar år 2022.

”Navnet Randers Byråd hører en svunden tid til, da Randers Kommune nærmest kun var Randers By. Derfor var det naturligt historisk set, at kalde bystyret, som det jo var, for Randers Byråd. Efter storkommunens dannelse, bor 1/3 af kommunens borgere uden for Randers by. Følgelig synes jeg, og Radikale Venstre, at det er naturligt, at vi fra år 2022, ændrer navnet til Randers Kommunalbestyrelse. Det giver et vigtigt signal om, at den politiske bestyrelse er for alle Randers kommunes borgere”, siger han.

Rosa Lykke Yde fra  SF er helt på linje med Mogens Nyholm:

”Jer bor i Faarup uden for Randers. For mig, og for mange af os der bor i landdistrikterne, er navnet Randers Byråd forkert. Betegnelse byråd er ganske enkelt misvisende. Vi har ikke bystyre, som før den seneste kommunalreform. Randers Kommune er meget mere end Randers by. Vi har de facto en kommunalbestyrelse for hele Randers Kommune. Både for Randers by, de andre byer og landdistrikterne. Det i sig selv retfærdiggør navneændringen. Jeg håber et flertal vil være med til, at de lokalpolitikere, der vælges ved kommunevalget til november, ikke indtræder i Randers Byråd, men i Randers Kommunalbestyrelse”, siger hun.