Hos Randers Computercenter har de nu gennem 30 år hjulpet brugere i ”havsnød” og behovet har særligt været stort under det seneste års krise, hvor behovet for fejlfri teknologi har været stort

Der har været en stødt udvikling indenfor computerverdenen siden Randers Computercenter så dagens lys i maj 1991. Men ligesom dengang er der stadig stort behov for at få hjælp, hvis man ikke lige er en it-nørd. Og især med nedlukninger og hjemmearbejde og -undervisning, har behovet for hjælp været stort, fortæller de to ejere Mark Jespersen og Jan Sørensen.

”Vi får mindst ti reparationer ind hver dag, for folk er meget afhængige af at deres computere fungerer”, siger Jan Sørensen. ”Og så oplever vi at familier nu har brug for flere enheder derhjemme – måske havde de kun to før, men i dag har alle i familien brug for deres egen”, siger han. Derfor er der også en stigning i salget af brugte computere, og Randers Computercenter er  netop færdige med at få hjemmesiden for salg af brugte computere op at køre. ”Der er et stort salg i brugt udstyr. Alle enheder er forbi vores værksted, så de er fuldt funktionsdygtige. Og i dag går udviklingen ikke så stærkt som for bare et par år siden, så hvis du køber en computer, der er et par år gammel, så er den fuldt ud funktionsdygtig til de krav, der er i dag”, fortæller Jan Sørensen.

En tilpasning til markedet er grunden til at de to indehavere mener at deres forretning stadig eksistere i dag i et marked der bliver oversvømmet med produkter og nye iværksættere. Indehaver Mark Jespersen har været med siden hans onkel Duval Jespersen åbnede butikken i Kirkegade i 1991. ”I begyndelsen var det mest salg, vi begav os af med. Men som årene er gået, er der kommet mere og mere support på. I takt med at internettet og hele it-verden bliver mere og mere kompleks, bliver de problemer, vi ser folk har, også mere og mere avancerede”, fortæller han. Og det er da også i support afdelingen og på værkstedet at de fleste opgaver ligger. Men salget i butikken prioriteres også. Og det er derfor forretningen stadig har sin  berettigelse. ”Faktisk er vi den eneste computerforretning af vores slags her i Randers by. I takt med at de andre er lukket, har  vi lige så stille overtaget mange af deres kunder. Jeg tror også at det er fordi vi giver den service kunderne efterspørger og så har vi vores eget værksted, så du skal ikke undvære din computer i flere uger, hvis den skal repareres”, siger Mark Jespersen, og fortæller at kunderne er meget utålmodige. ”De skal helst have computeren samme dag, hvis de selv kunne bestemme”, siger han og griner. Og så er teknikerne hos Randers Computercenter eksperter i både PC og Mac.

I forbindelse med fødselsdagen 16. maj er der store rabatter i butikken 14., 15. og 16. maj med 30 procents rabat på næsten alt i butikken. Derudover er der 50 procents rabat på udvalgt gamerudstyr. Randers Computercenter har i dag til huse i Adelgade, hvor de har haft adresse siden 2004. Før det har de været i både St. Voldgade og Provstegade efter starten i Kirkegade. Der er helt klar et marked for den lille  butik, der i dag har ni medarbejdere. Her kan man både købe og få support og service. ”Der er mange, der ikke ved, at vi kan konkurrere på prisen sammenlignet med de store elektronikforretninger…men det kan vi altså. Og hos os får du også servicen med, som du jo ikke får de store steder”, siger Mark Jespersen. I dag sælger butikken både til erhverv og private – cirka fordelt 50-50.