For at forhindre at mange tusinde ville stimle sig sammen foran det gamle Rådhus blev  gårsdagens Pokalmestre i al hemmelighed begavet med en kopi af det gamle Rådhus, som det sig hør og bør når randersborgere yder noget ekstraordinært – det skete fredag eftermiddag

 

Det var en meget glad borgmester og kommunaldirektør, der tog imod holdet fra Randers FC, der jo i går blev Pokalmestre i Herrefodbold 20/21.

Holdet mødte frem ad to omgange på grund af restriktionerne. Og det var også restriktionerne, der satte en dæmper på fejringen – for øvrigt sammen med de tømmermænd, samtlige spillere bar rundt på. For de var meget fåmælte, da Borgmester Torben Hansen holdt den obligatoriske tale for spillerne og en del af staben bag.

Han var selv mødt frem i Aarhus i går og sad på lægderne sammen med cirka 3.500 fans fra Randers.

“Det var da en spændende kamp indtil 15.06, da det hele sådan set var afgjort”, indledte Torben Hansen sin tale.

“Og jeg vil gerne takke jer for at spændingen sådan set ikke var ret meget til stede under resten af kampen. For jeg har ikke brug for at sidde på det yderste af stolen med tynd mave en hel kamp igennem. Så det passede mig fint, at det var så overbevisende”, sagde han i talen, der blev holdt i Byrådssalen.

Frem på bordene stod champagneglassene og kransekagen – nøjagtig som sidst Randers FC blev Pokalmestre i 2006. Anderledes tam var dog fejringen.

“Jeg er ked af på jeres vegne, at der ikke står flere tusinde her nede foran Rådhuset og hylder jer. Det kunne jeg godt unde jer at prøve. Men I tager bare pokalen næste år også. Og til den tid er vi alle vaccineret, og så skal I hyldes”, sagde Torben Hansen.

Og der var flere af spillerne, der faktisk aldrig havde prøvet at vinde noget før. Heller ikke anfører Erik Marxen.

“Nej jeg har aldrig vundet noget”, sagde han tørt.

“Heller ikke engang til træning”, var der flere, der brød ind – og så blev der grinet højt.

Borgmesteren forsikrede spillere og stab om, at sådan en pokalsejr betyder alverden – ikke kun for klubben men for hele kommunen. Ja for hele Østjylland.

“Vi er superstolte af jer alle. Tak for en fantastisk eftermiddag og tak for en fantastisk oplevelse. Den vil aldrig gå i glemmebogen hverken her i kommunen, hos mig og jeg er også sikker på, at det er en sejr I alle tager med jer videre”, sagde han.

Pokalfinalen har været det store samtaleemne i hele kommunen i et par uger, og byen har været pyntet op til dagen – den pynt får lov til at blive hængene lidt endnu – for der er virkelig noget at fejre.

“Jeg er stolt over at byen og hele kommunen har vist jer den opbakning og gjort noget ud af dagen i går. I har slidt for sejren, og I kan være stolte af nu at være en del af historien”, sagde Torben Hansen.

Det er femte gang at Pokalen finder vej til Randers. De første tre gange var det Randers Freja og de to sidste Randers FC.

Randers FC har en stor betydning i byen – både socialt og kulturelt. Klubben har påtaget sig et CSR ansvar og lever op til FN Verdensmålene – de gør en indsat med deres jobakademi og de viser samfundssind i forhold til veteranerne.

“Og sådan et engagement går smukt i tråd med det Randers står for. Og I skal vide at sejren betyder lige så meget for lokalsamfundet, som den gør for jer. Tusinde tak og et kæmpe tillykke herfra”, sagde Torben Hansen, inden turen gik til trappen udenfor, hvor der skulle tages hold billede. Eller det vil sige halv-hold billede. Så skulle der sprittes af inden næste hold kunne få deres tak og gave af borgmesteren.