Sponseret indhold

Selvom mange er begyndt at møde fysisk ind på, både arbejdspladsen og uddannelsesinstitutioner, så er der stadigt kraftige udbrud af corona rundt omkring i landet. Af den grund sendes flere hjem. Enten fordi de selv er smittede med Covid-19, eller fordi de må gå i isolation grundet en nær kontakt. Med andre ord, er der altså stadig en masse mennesker, som sidder alene i deres isolations-hule. Det kan føles uoverskueligt, så herunder får du et par gode ideer til, hvordan du får det bedste ud af din isolation og, hvad du skal have styr på.

Få en til at fylde dit hjem op med hygge

Da du selv er isoleret, må du af gode grunde ikke forlade din bopæl. Det betyder, at du skal få andre til at handle for dig. Alt afhængig af, om du selv er syg eller blot er i venteposition, så er det vigtigt at have mad nok til de kommende dage eller uger. Aftal derfor med en ven eller et familiemedlem, at de kan handle for dig – det skal blot stilles ude foran døren. Få købt det mest nødvendige til køleskabet, men også gerne en masse slik og vin mm. Du må godt. Når nu du ikke kan se andre mennesker i en uge eller mere, så skal du hygge dig så meget som muligt alene.

Skab de bedste rammer for hjemmearbejde

Hvis du ikke er synderligt kvæstet, så kan du genoptage dit hjemmearbejde, som du kender så godt. Nu du absolut ingen steder kan gå, så skal du være på din “arbejdsplads” døgnet rundt. Har du et kontor, så husk at gå ud derfra, når du har pause eller har fri. Hvis du ikke har den mulighed, men sidder ved spisebordet, så gør dig selv den tjeneste at pakke det sammen hver dag når du har fri. Ellers kan du opleve stress, fordi arbejdslivet flyder sammen med det øvrige. Når du arbejder hjemmefra, er det vigtigt at have en god kontorstol som ikke giver dig gener i løbet af dagen. Det kaldes egenomsorg.

Planlæg dagene

Om du arbejder eller ikke, så kan dagene blive meget lange, hvis du ikke sørge for at fylde dem ud. Hvis du føler dig rask nok, så sæt oprydning og rengøring på skemaet sammen med hjemmetræning og andre huslige pligter. Er du derimod ramt, skal du dog stadig planlægge dagene, så du ikke bliver skør. Aftal med dig selv, at du skal ringe til en, minimum en gang om dagen, skal sidde i frisk luft ved vinduet, skal gå i bad osv. Disse ting er blot for at du holder dig lidt i gang. Find projekter frem som puslespil eller strik – tiden skal nok gå. Du bestemmer dog selv, hvor hurtig den skal føles.