Til og med den 13. juni kan alle borgere i Randers Kommune indstille deres bud på den borger, som har præget og gavnet Randers-området allermest det seneste år

 

Hvem har i særlig grad gjort en indsats for Randers? Nu kan du indstille kandidater til hædersprisen Årets Randersborger 2021. Din kandidat skal i sit virke have skabt positiv omtale af Randers-området eller igangsat en udvikling, der er synlig både i Randers og andre steder i landet. Det kan være indenfor erhvervslivet, kulturlivet, sportens verden eller andet.

Alle forslag bliver vurderet af Randersborger-Komitéen, der består af fem byrådsmedlemmer, repræsentanter fra Randers Turistforening, Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR).

Hæderen Årets Randersborger er blevet tildelt siden 1977. Sidste år gik den til Asser Øllgaard og Brian Rasmussen fra Randers Regnskov for deres virtuelle biologiundervisning. Tidligere har blandt andre korleder og leder af Jennumparkens Fritidshjem Birgitte Kaas Sørensen og vinavler Jens Skovgaard Pedersen modtaget prisen.

Selve overrækkelsen sker senere på året. Det har tidligere være en tradition, at Årets Randersborger offentliggøres i forbindelse med Randers Festuge. Sidste år var en undtagelse. På grund af corona-pandemien blev modtagerne hædret på en utraditionel måde med live stream på nettet. Hvordan overrækkelsen helt præcist kommer til at foregå i år er endnu ikke fastlagt, men det er priskomiteens håb, at det kan ske i forbindelse med et arrangement i Randers Festuge.

Du kan indstille din kandidat på randers.dk