Efter at coronaen medførte en total aflysning af bagagerumssalget sidste år, meddeler Lionsklubberne i Kronjylland nu at de er klar igen 26. juni med masser af lopper

 

“Normalt skulle sæsonen starte den sidste lørdag i april, med på det tidspunkt var der stadig restriktioner med begrænsning omkring det tilladte antal tilstedeværende på pladsen”, fortæller Jørgen Thybring fra Lionsklubberne.

“I starten af maj tillod regeringens genåbningsplan lidt mere – måske kunne vi have åbnet den sidste lørdag i maj – men Lions har valgt at sikkerheden ved vores arrangementer skal være helt i top”.

Derfor er det besluttet først at starte lørdag 26. juni kl. 08.00 – 14.00.

 

Godt overskud

De seks Lionsklubber i Kronjylland, der tæller LC Randers, LC Randers Niels Ebbesen, LC Randers Gudenå, LC Randers Malvina, LC Purhus og LC Langå, fik i 2008 idéen til et samarbejde om at arrangere bagagerumssalg på Østervold.

Idéen viste sig at være bæredygtig og gennem årene har klubberne kunnet donere mere end 400.000 kr. til forskellige lokale projekter, der ikke var blevet gennemført uden hjælpen fra Lions.

Under coronaperioden har det været sværere end normalt at komme af med alle de effekter, der bare hober sig op i kælderen, på loftet eller i garagen.

“Nogle har sikkert valgt at køre en tur på genbrugspladsen, men nu er der igen mulighed for at forsøge sig som kræmmer for en dag. Man kommer af med tingene, som andre kan få glæde af og måske tjener man også en lille skilling”, siger Jørgen Thybring.

“Det er spændende og opmuntrende for både sælgere og købere at mødes på Østervold. Her gøres gode handler og man mødes med andre positive mennesker under hyggelige former”, siger han.

Alle de handlende betaler en lille sum for stadepladsen. Medlemmerne af Lions sørger for alt det praktiske og når sæsonen slutter 25. september bliver det samlede overskud doneret til forskellige udvalgte formål i lokalområdet.

 

Ingen udgifter

Et særkende ved Lions er, at alle indsamlede midler uden undtagelse bliver benyttet til humanitære formål. Alle de nødvendige udgifter til organisationens administration betales af medlemmerne selv via deres kontingent.

 

Man kan tilmelde sig via hjemmesiden www.bagagerumssalg.dk eller pr. telefon til Søren Petersen fra Lions på telefon 21 97 90 92.