Det er blevet lettere og mindre tidskrævende at blive screenet for følgesygdomme til diabetes i Region Midtjylland. Før var undersøgelserne spredt over flere dage og steder – nu er de samlet i ét besøg på hospitalet.

Dermed er det blevet lettere for de ca. 10.000 borgere, som modtager hospitalsbehandling for diabetes i Region Midtjylland  at blive screenet for følgesygdomme.

Et nyt tilbud om “sammedags-screening” samler nemlig undersøgelserne samme dag. Det sker ved Steno Diabetes Center Aarhus på Aarhus Universitetshospital og regionshospitalerne i Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og i løbet af efteråret 2021 også ved Center for Sundhed i Holstebro.

Med det nye tilbud er blodprøve, øjenundersøgelse, fodundersøgelse og samtaler med sygeplejerske og læge nu samlet i ét besøg på hospitalet.

Patienterne giver det nye tilbud topkarakter og forventningen er, at flere nu bliver screenet rettidigt, oplyser Region Midtjylland.