Natten til torsdag kl. 00.58 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer var kommet i slagsmål i Brødregade i Randers . Da politiet ankom til stedet, var slagsmålet overstået og begge parter, en 36-årig mand og en 31-årig mand, blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Under visitationen blev den 31-årige mand fundet i besiddelse af et jernrør og en kartoffelskræller, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven.

De to mænd bliver efterfølgende kørt til politigården, men den 36-årige var tilsyneladende ikke specielt interesseret i at tilbringe natten i et detentionsrum. Han gjorde kraftigt modstand, så betjentene til sidst måtte lægge ham ned på gulvet. I den forbindelse bed han den ene betjent i låret, og blev derfor også sigtet for vold mod polititjenestemand.

Det lykkedes at få ham indsat i et detentionsrum, men han var åbenbart ikke helt færdig med at ytre sin utilfredshed over situationen. Kort før kl. 02.00 ankom en læge til politigården for at foretage en lægeundersøgelse, og da den ene betjent åbnede døren til detentionsrummet, for at orientere den 36-årige mand om, at lægen er ankommet, blev han spyttet i hovedet. Det kostede den 36-årige  endnu en sigtelse for vold mod polititjenestemand.