Søndag morgen den 27. juni afbrænder statens gasdistributør, Evida, gas på Hobrovej 224 i det nordvestlige Randers. Afbrændingen forventes at vare ca. 20 minutter og vil finde sted mellem kl. 8 og 9.

Afbrændingen, som brandvæsenet og politiet er orienteret om, er nødvendig, fordi Evida skal lave planlagt vedligeholdelsesarbejde på en gasledning. ”Gasledningen skal tømmes – og dette gøres ved at afbrænde gassen. Afbrænding er den mest hensigtsmæssige måde at tømme rørene på, både med hensyn til klima og økonomi”, forklarer driftsdirektør Søren Hylleberg Sørensen. Evida adviserer på forhånd beboere og virksomheder i området om afbrændingen.

”Der er tale om en kontrolleret afbrænding, hvor alt er planlagt ned til sidste detalje, hvorfor forbipasserende ikke skal kontakte politi og brandvæsen. Vi har tidligere foretaget tilsvarende afbrændinger, og i alle tilfælde er det hele gået efter planen og som forventet”, siger Søren Hylleberg Sørensen. Gassen brændes af fra en 12 meter høj mast, også kaldet en flare, og vil stå som en  høj flamme. Afbrændingen vil desuden udsende støj på ca. 80-90 dB svarende til en trafikeret vej.

Fakta

  • Metoden med at afbrænde gassen kaldes flaring.
  • Flaring benyttes, når en gasledning skal tømmes for gas i forbindelse med arbejde på gasledningen.
  • Evida flarer gas i gennemsnit 1-2 gange om året.