Når man har besluttet sig for at tage af sted på en rejse, kan det næsten ikke gå for hurtigt med at komme væk fra Randers. Men fra at have tænkt tanken til at lande i landet så der gøres nogle forberedelser for at komme godt fra start. For eksempel skal man ofte have sendt og fået svar på sin visumansøgning for overhovedet at kunne boarde flyet. Læs med her og lær hvordan du kan få et visum hurtigere.

En af de ting der kan afholde en person fra at flyve til et land, er at man ikke fået et visum eller en godkendelse til at rejse ind. Det kan også være en mental barriere at tage skridte til at søge om visum fordi det ofte kan være en bøvlet affære. Men der findes heldigvis digitale løsninger så man nemmere kan udfylde samt på hurtigt svar på sin visum ansøgning.

Kend reglerne

Først og fremmest er det vigtigt at undersøge reglerne for indrejse til det pågældende land, du har valgt som feriedestination. Kan du med dit statsborgerskab rejse dertil uden visum eller kræver rejsen et visum? Og i så fald: hvor lang tid dækker visummet over og hvad må du foretage dig i landet mens du er der?

Det er nemlig én ting hvis du rejser for fornøjelsens skyld som turist og ofte en helt anden hvis du skal på forretningsrejse eller et længere ophold med fast arbejde. Det er også meget forskelligt fra land til land, hvad det påkræver af dokumentation. Skal du til USA som dansk statsborger, behøver du eksempelvis ikke et visum men blot en ESTA rejsegodkendelse i stedet.

Til en lang række andre lande i verden kræves der dog ofte et visum for at få lov til at rejse ind i landet. Et visum er også en udgift der kan have forskellige priser alt efter hvilket land man søger hos. Så hvis rejsebudgettet er lidt stramt, kan det være at visummets pris afgør hvor du kan tage hen. I det tilfælde er det en god idé at tjekke e-vista.dk som giver et godt overblik over de forskellige landes regler og priser.

Gør det digitalt

Hvorfor gøre noget fysisk når man kan gøre det digitalt? Der er en masse tid at spare ved at ansøge om sit visum elektronisk og på samme måde også få svar elektronisk. Digitaliseringen mindsker både besværet og tidsspildet. Derfor er e-visa.dk en belejlig service hvor man nemt og hurtigt kan søge om sit visum, uanset din rejsedestination, og få hurtigt svar på sin mail.

Her kan man også læse mere om hvor længe inden afrejse det er fornuftigt at ansøge om visum og hvor længe det gælde i et givent land. Det er godt at være forberedt hjemmefra så man ikke ender med misforståelser og uheldige situationer når man er landet på den anden side og gerne vil fokusere på at nyde rejsen.

Randers er en dejlig by, men at rejse og opleve en ny by er også dejligt. Husk blot din visumansøgning.