USA er er et populært land at rejse til. Der er mange årsager til at danskere fra Randers vil opleve USA. Nogle vil shoppe, nogle vil opleve den populære by New York og andre vil se en basketball kamp. Der er meget at lave og se – til sådan en grad at det kan virke overvældende for en ydmyg østjyde. Men læs med her og få nogle tips til hvordan du bedst planlægger en sjov rejse!

At tage på mange rejser i sit liv er en af de bedste gaver man kan give sig selv eller andre. Det er befriende og berigende at oplever steder man aldrig har oplevet før og høre sprog som man aldrig har hørt før. Amerikansk engelsk er noget som de fleste danskere har hørt meget af, selv dem fra Randers. Ikke fordi man nødvendigvis har være i Amerika, men fordi der er meget populær amerikansk kultur på den danske TV-skærm.

Orden i papirerne

Så sproget bliver næppe et problem, hvis man som dansker rejser til USA. Det der kan virke forvirrende og overvældende er selve forberedelserne op til rejsen og de store byers skyskrabere og støjende gader – hvis altså man skal til en storby som for eksempel New York eller Chicago. Til at starte med og inden man overhovedet rejser afsted, bør man ansøge og få godkendt en ESTA rejsetilladelse på esta.dk.

Som dansk statsborger behøver man nemlig ikke at ansøge om et visum, da Danmark er en del af Visa-Waiwer landene. Det betyder at man i stedet kan søge om den elektroniske rejsetilladelse for at få lov til, at rejse ind i USA. Det betyder dog ikke at man slipper for grænsekontrollen når man er landet i USA, så en smule tålmodighed bliver alligevel nødvendig at væbne sig med.

Planlæg dine dage

Man planlægger bedst sin rejse ved at planlægge sine dage i USA. Det lyder banalt, men selvom det kan være kedeligt at tænkte struktureret og planlægge hver eneste dag, kan strukturen være med til at skabe den fornødne tid og rum til alle oplevelserne på skemaet. På den måde har man også bedre overblik over man realistisk kan nå at se og lave i løbet af sin rejse.

Nogle mennesker har det bedst med slet ikke at planlægge og simpelthen bare tage en dag ad gangen. Det kan også fungere fint, men det kan være svært at være to vidt forskellige typer når det kommer til at planlægge rejsen. I disse tilfælde kan man i stedet skabe en løs struktur for hvad man omtrent gerne vil nå, men samtidig lade enkelte dage være åbne for forskellige muligheder.

Tilpas dig rejsen

Hjemmefra kan man så vidt muligt forsøge at tilpasse rejsen til personen: lægge rejsebudget, notere dagenes aktiviteter og eventuelt planlægge overnatninger forskellige steder. Men når man er i landet, kan det blive nødvendigt at tilpasse sig selv til rejsen, for man ved nemlig aldrig hvad der kommer på ens vej.

Derfor er det vigtigste tip er i sidste ende – efter at have fået visum og andre papirer på plads – måske blot at forsøge at være så åben som mulig og tage enhver oplevelse med et smil.