Legeskibet stævner ud på sommertogt i samarbejde med DR under temaet ”Sammen i bevægelse” og besøger Randers fra 22.-24. juli

 

Torsdag 22. juli lægger Legeskibet, Nationalmuseets skonnert Bonavista, til i Randers, der er sjette og sidste by på sommertogtet i 2021. Skibet er ladet med glade legematroser, der sætter gang i en folkefest med fokus på fællesskab, leg og bevægelse for alle.

Sidste år satte corona en stopper for Legeskibets togt, men i år sejler hele Danmarks Legeskib i samarbejde med DR og partnere under temaet ”Sammen i bevægelse”, der har til formål at få danskerne op af sofaen og inspirere til mere bevægelse.

 

Leg for alle aldre ganske gratis

Leg er ikke kun for børn, men for alle, og det er gratis at deltage. Legeskibets store bevægelsesinstallation består af to røde containere – den ene indrettet som klatrecontainer og den anden fyldt til randen med legeudstyr, parkourstativ, spil og bevægelsesglæde. Herunder 12 specielle bordspil af forskellig art, som kan spilles af både børn og voksne. Legematroserne, som bemander Legeskibets installation, vil desuden instruere i fælleslege og sømandsdans. Legematroserne er alle uddannet fra Gerlev Center for Leg & Bevægelse, der har mere end 40 års erfaring med formidling af leg og bevægelsesglæde.

 

Aktiviteter under Legeskibets besøg

Du har mulighed for at opleve en vaskeægte skonnert og blive draget af de store skibes mystik og eventyr. Der vil i løbet af dagene være rundvisninger og gode fortællinger om skibet fra legematroser og skibets ”rigtige matroser”. Legematroserne er sprudlende unge mennesker og legeeksperter, som formidler trivsel, glæde og fællesskaber gennem en lege- og bevægelseskultur. Under Legeskibets besøg indrettes et midlertidigt havnebyrum bygget op om Legeskibets to specialindrettede containere, der er fyldt med fede aktiviteter. Legeskibets matroser vil guide besøgende og er altid klar med en udfordring i et hav af aktiviteter, som består af:

– En sjov og udfordrende klatre- og aktivitetsrute rundt på hele installationen

– Sving, hop og udfordringer på Legeskibets parkourområde

– Kæmp den gode kamp mod hinanden i Legeskibets kamparena

– Fodboldturnering på pannabane

– Sømandstræning på alle niveauer

– Bevægelseslege på blødt underlag for de mindre

– Mindst ti forskellige traditionelle og nye bordspil

Aktiviteterne er åbne fra 22.-24. juli i tidsrummet klokken 10.00-17.00. Skibet lægger til ved Dronningekajen/Kornkajen ud mod Havnegade i centrum af Randers.