Turistforeningen for Randers og Omegn, der lige nu har en pop-up butik i Torvegade, har holdt sin årlige generalforsamling, med både valg, debat og udnævnelse af æresmedlem

 

Med baggrund i et mangeårigt samarbejde med Turistforeningen, udnævnte turistforeningens bestyrelse Søren Fischer (Randers Tandhjulsfabrik) til æresmedlem af foreningen. Dermed træder han ind i en lille eksklusiv kreds på seks nulevende æresmedlemmer, så det er bestemt ikke noget, der sker hvert år, fortæller formand Peder Vagn Poulsen.

“Generalforsamlingen indeholdt naturligvis også alt det, som sådan en skal”, fortæller han videre.

Hans beretning tog udgangspunkt i at se fremad. Der er talt nok om, hvordan samarbejdet med Turistforeningen (Visit Randers) blev valgt fra af Randers Kommune og overført til Visit Aarhus. Der er også blevet talt rigtig meget om Covid19s negative indflydelse på turisterhvervet.

“Vi skal handle nu, og vi skal se fremad, så Randers igen bliver valgt til af turister. Vi skal gøre vores hoser grønne hos turarrangører, festarrangører og hos dem, der arrangerer generalforsamlinger både store og små”, sagde han.

 

Aktiv

I et tæt samarbejde med GoRanders ApS er Turistforeningen at finde dér, hvor ingen andre er.

“Vi gør et konkret stykke salgsarbejde – meget direkte – til mødekøbere og tur-arrangører, hvor vi er deres forlængede arm med viden, kontakter og idéer til anderledes og spændende møder og besøg. Da det jo er her, pengene ligger for vores medlemmer, bruger vi suverænt mest tid på det. Vi er derfor ikke en konkurrent til det store destinationsselskab Visit Aarhus – tværtimod – men et ønsket supplement til deres brede markedsføring”, sagde han ved generalforsamlingen.

Lokalt arrangerer Turistforeningen ”Kend din by”, hvor medlemmer tilbydes målrettede vandringer i Randers.

“Vi har lige gennemført et spændende arrangement med Tøjhuset, hvor der deltog 60 personer, og vi er i gang med en række vandringer i byen med forskellige temaer”, fortalte Peder Vagn Poulsen.

I Pop-up butikken i Torvegade – ”Vores Randers” – profilerer foreningen hen over sommeren noget af det, der kan købes og opleves for både randrusianere og gæster i byen.

“Vi gennemfører også byvandringer og små seancer. Butikken er udelukkende bemandet og skabt af frivillig arbejdskraft og vi er meget taknemmelige for den opbakning, vi har mødt. Kig endelig inden for og bliv inspireret – og måske fristet”.

Kampen om turisternes gunst er hård, så derfor er det vigtigt, at der er en platform, der primært fortæller om Randers. Ellers bliver byen alt for nemt glemt og overset.

“Vi og Randers Kommune har ikke råd til store TV-kampagner med et tilsvarende stort medietryk, så vi må gøre det via nålestik ned i de grupper, vi gerne vil lege med. Derfor oplever den almindelige randrusianer os ikke så meget”, er formandens tese.

Formanden rettede til slut en tak til Randers Kommune for at holde byen ren og attraktiv og for deres visioner om udvikling af midtbyen og generelt. Samtidigrettede han en stor tak til alle de frivillige, der profilerer Randers hver eneste dag.

Medlemmerne fik også en tak med på vejen for at støtte op omkring foreningen og det arbejde, der lægges og som skal give omsætning i deres forretninger.

Der er pæn fremgang i antallet af private medlemmer og samlet set et lille fald i erhvervsmedlemmerne på trods af flere nye.

“Det har været et hårdt år at komme igennem og nogle af vores tidligere medlemmer har måttet kaste håndklædet i ringen”, måtte formanden desværre konstatere.

Foreningens økonomi blev godkendt og der var genvalg til de bestyrelsesmedlemmer, der var på valg. Bestyrelsen består således fortsat af formand Peder Vagn Poulsen, næstformand Sven Nørskov Eskildsen, kasserer Per Adelhardt Christensen, Louise Brown, Christian Krogh, Christian Bjørn og Henrik Bach Nielsen.