I søndags var der gang i cykelhjulene i det bakkede landskab rundt om Randers efter et års corona-pause. Små og store cyklister nød igen at kunne træde i pedalerne til det traditionsrige cykelløb

 

Efter et år uden Fjordløb kunne Randers Festuge i 2021 igen skydes i gang med deltagelse af glade cyklister, der var klar til at nyde en søndag med motion og frisk luft:

“Vi har ikke haft meget tid til at forberede cykelløbet i år på grund af coronaen. Derfor har vi ikke fået så mange tilmeldinger, som vi plejer. Men det er dejligt at høre, at de fleste, der har deltaget i løbet, har haft en fantastisk tur,” siger Lotte Schmidt, fra Randers Cykleklub.

 

Fodbold-ben giver kræfter til at forcere bakkerne

Familien Pedersen fra Randers var glade for, at de igen kunne følges ad på cyklerne til Fjordløbet. Magnus på syv år og hans søster Clara på seks år havde valgt at cykle 35 kilometer ruten sammen med deres forældre og onkel. Det var tredje gang, at Magnus cyklede med i løbet. Han forcerede bakkerne uden problemer:

“Jeg er vant til at spille fodbold. Det får man stærke benmuskler af, så jeg kan godt klare bakkerne, selv om det er lidt hårdt,” fortæller Magnus.

Hans forældre er ikke vant til at dyrke lige så meget sport i fritiden som deres børn:
“Vi er ofte med til Fjordløbet, da det er en hyggelig måde at være sammen på som familie. Vi får en masse motion og oplever naturen helt tæt på,” siger Christiana Pedersen, mor til Magnus og Clara.

 

Historiefortælling på to hjul

Fjordløbet kan udover motion og fælles naturoplevelser også bruges til at formidle kulturhistorie videre til næste generation. Keld Enslev deltog i Fjordløbet sammen med sit barnebarn Buster på syv år. De to hyggede sig på 35 kilometer ruten:

“Jeg har deltaget i Fjordløbet i mange år og er glad for, at mine børnebørn også har lyst til at cykle sammen med mig. Jeg krydrer løbet med at fortælle lidt om de landsbyer, vi cykler igennem og Randers Fjord. Så bliver løbet lidt sjovere,” fortæller Keld Enslev.

 

Randers Cykelby støtter Fjordløbet
Randers Cykelby bakker op om Fjordløbet ved at betale halvdelen af billetprisen til alle børn og unge under 16. år. Ved start og mål-området har Randers Cykelby en stand, hvor deltagerne kan få målt deres bodyage af diætister. På Randers Cykelbys stand er der også cykelaktiviteter til børn.

Løbet er arrangeret af Randers Cykleklub.