På trods af corona-restriktioner og udskudt åbning har fotoudstillingen I skyggen – De første kvindelige fotografer tiltrukket sig masser af opmærksomhed

Nu har du selv chancen for at besøge den fascinerende udstilling og opleve udstillingens tilrettelægger, overinspektør Hanne Schaumburg Sørensen fortælle i to foredrag. Hør den tankevækkende historie om banebrydende kvindelige fotografer og deres liv og arbejde bag linsen for over 100 år siden.
Der er omvisning 24. august og 14. september.

Det er en fascinerende rejse gennem kvindeliv og fotokunst, som venter dig, når du oplever
I skyggen. Med udstillingen indtager de kvindelige fotografer for første gang deres berettigede plads i den nationale fotografihistorie, og udstillingen har vakt opmærksomhed og høstet ros fra presse og anmeldere i hele landet.
Dagspressen skrev om udstillingen og det tilhørende katalog:

”En epokegørende ny bog og udstilling om de første professionelle danske kvindelige fotografer i 1870’erne viser, at de i den grad fortjener at blive trukket frem af mørkekammeret. ”

 

Fra Randers til Vestindien

I udstillingen I skyggen kan du nyde kvindernes billeder af randrusianske håndværkere og nordjyske fiskere, amerikanske indianere og islandske bønder. De kvindelige fotografer spænder utrolig vidt og arbejdede under meget forskellige kommercielle og praktiske forhold.

”De arbejdede ikke overraskende her i Norden, men også blandt vestindere i Dansk Vestindien og den oprindelige befolkning i Amerika. Kvinderne dokumenterede arbejdsliv, fritidsliv og hjemmeliv, og de fotograferede naturen og byerne, som omgav dem,” fortæller Hanne Schaumburg Sørensen, der både vil fortælle og svare på spørgsmål fra dagens gæster på de to omvisninger i august og september.
Udstillingen kan opleves på egen hånd alle på museets åbningsdage frem til og med søndag den 24. oktober 2021. Der er gratis adgang til udstillingen.

Omvisninger i udstillingen I skyggen – De første kvindelige fotografer foregår tirsdag 24. august 2021 klokken 16-17 og tirsdag 14. september klokken 17-18 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Billetter til omvisningen koster 50 kroner, og kan købes på museumoj.dk under ”Kalender”.