Charlotte Frobenius er både forfatter og illustrator, og siden 2019 har hun udgivet 10 børnebøger samt lavet illustrationer for andre forfattere

 

Charlotte Frobenius bor i Randers og er oprindeligt uddannet dyrlæge og ph.d. i Eksperimentel Medicin, men forfatteskabet har altid været der. Faktisk sendte hun sin første bog ind til et forlag, da hun blot var 12 år gammel.

”Den blev selvfølgelig ikke antaget, men der var en meget sød redaktør, der skrev tilbage til mig, at jeg skulle fortsætte med at skrive. Men så gjorde jeg ikke mere ved det. Som 12-årig tager man det jo ikke så seriøst,” siger Charlotte Frobenius.

Hun har også tegnet, siden hun var helt lille og har taget små kurser undervejs.

”Jeg har altid gået meget op i at studere stregerne, se hvordan de forløber, hvordan der skal lægges skygger osv. Jeg lavede også portrætter en overgang, og nogle af dem var meget vellignende. Det var dengang, det gik op for mig, at jeg måske skulle dyrke det at tegne noget mere. Det fik dog en pause, mens jeg studerede, da studierne kom til at fylde meget,” forklarer Charlotte.

 

Ro til at tegne og skrive

Da Charlotte Frobenius begyndt at studere i København, var hun meget karriere-minded. Hun ville gerne være forsker, og det blev hun. Hun stod til at skulle styre sit eget patologi-laboratorium og havde et samarbejde oppe at køre med Johns Hopkins Universitet i USA, hvor hun skulle være delvis på Københavns Universitet og delvis i Baltimore.

”Det var alt det, jeg havde ønsket mig – men så gik jeg ned med stress. Det var en 50-60 timers arbejdsuge. Jeg havde ikke børn på det tidspunkt, men da jeg blev gravid, kunne jeg se, at det ikke ville hænge sammen,” fortæller Charlotte.

Da hun gik på barsel, kom glæden ved at skrive og tegne tilbage.

”Efter jeg stoppede i den akademiske verden, fik jeg ro til at tegne og skrive igen – og jeg kunne mærke, at jeg havde savnet det. Mine historier kom boblende op til overfladen, og jeg kunne slet ikke slippe det. Da jeg gik hjemme på barsel med min ældste søn, fik tegningen og skrivningen lov til at fylde rigtig meget. Min mand og jeg aftalte, at jeg skulle give det et år for at se, om det var noget, jeg kunne arbejde med fremadrettet, for der skal jo selvfølgelig også mad på bordet,” smiler Charlotte og fortsætter:

”Det kunne heldigvis godt lade sig gøre, og nu føler jeg virkelig, at jeg er kommet på den rette hylde.”

”En af fordelene ved at arbejde hjemmefra er, at jeg kan arbejde, når det passer ind i familiens skema, så jeg arbejder mest om aftenen, når børnene er lagt i seng. Her kan jeg få meget arbejde fra hånden på blot et par timer. Jeg kan også sagtens sidde og tegne, når jeg skal slappe af – lidt ligesom når folk strikker, mens de ser tv,” siger hun.

 

10 bøger på to år

I 2019 blev hendes første bog antaget på et forlag. Det var børnebogen ”Min skønne onkel Ofelia”, som har et LGBT-tema. Den handler om at se verden med kærlighed og udforske det menneskesyn, man har. Den er fortalt gennem barnets øjne og på sjove rimvers.

Charlotte Frobenius´ bøger handler om mange forskellige emner, men fælles for dem alle er, at der er en morale og et tema, som er relaterbare til børn i den målgruppe, de henvender sig til, for eksempel frygt eller at blive holdt udenfor.

”Mine bøger drager ofte paralleller til verden i dag. Jeg vil gerne have, at det skal være relevante historier,” fortæller Charlotte og fortsætter:

”I bogen ”Lille Mille og Rebet i Træet” handler det for eksempel om, at man ikke skal miste sin fantasi, for det bliver verden frygtelig kedelig af. Bogen ”Bastians Bedsteste Venner” handler om venskab og samarbejde på tværs af forskelligheder. Noget som er relevant for alle.”

De fire nye bøger i serien LæseBæsterne handler om hekse, zombier, spøgelser og mumier, men det er ikke uhyggelige bøger. Det er læs selv-bøger for børn. Ordene ligger alle på under seks bogstaver – og så lærer man ét svært ord i hver bog.

”Min egen søn på fire år elsker dem. Han synes dog, at der mangler en bog om en vampyr og en varulv, så det kan være, at det bliver de næste i serien,” smiler Charlotte.

Charlotte Frobenius har skrevet ti børnebøger, men hun skriver også voksenlitteratur, blandt andet har hun haft en novelle med i antologien ”Udenfor”.

 

Masser af nye idéer

Charlotte er altid i gang med at skrive bøger, og hun har masser af idéer til nye bøger både til børn og voksne.

”Min inspiration kommer som regel fra mine omgivelser – fra naturen omkring mig og mine egne børn. Pludselig kommer der en sjov vending fra min 4-årige, eller vi tager et emne op herhjemme, der kan komme en god børnebog ud af,” fortæller Charlotte, som naturligvis illustrerer sine egne bøger. Lige nu bruger hun også meget tid på sit arbejde som illustrator for andre forfattere – hovedsagelig børne- og ungdomsbøger, men hun har også lavet forsideillustrationen til horrormagasinet Read.Die.Repeat.

Man kan læse mere om Charlotte Frobenius´ bøger på hjemmesiden www.frobbiestories.com, hvor man også kan købe bøgerne.