Det lignede længe en stor europæisk fodboldaften for Randers FC, som torsdag var på besøg i Istanbul hos Galatasaray.

Randers kunne dog ikke holde føringen på 1-0 og tabte i stedet 1-2 til den tyrkiske storklub i den afgørende kamp om at komme i Europa Leagues gruppespil.

Samlet tabte pokalvinderne fra Randers med 2-3, efter at det første opgør i Danmark endte uafgjort 1-1.

Angriberen Marvin Egho bragte Randers foran med 1-0 på et hovedstød efter et perfekt indlæg fra den velspillende kantspiller Tosin Kehinde.

Egho headede ned i jorden, og bolden hoppede stille og roligt over i det lange hjørne.

Derefter indledte tyrkerne et sandt bombardement mod Randers, som længe havde held og dygtighed til at stå imod presset.

Randers-keeper Patrik Carlgren reddede blandt andet efter en halv time en nærgående afslutning fra Sacha Boey.

Hjemmeholdets angriber Mbaye Diagne driblede derefter forbi Carlgren, men han sendte bolden på trekantsammenføjningen i stedet for det tomme bur.

Randers fik også et par gode muligheder ved Kehinde, som afsluttede to gange mod slutningen af første halvleg.

Kort før pausen headede en helt umarkeret Ryan Babel lige på Carlgren, som nemt kunne gribe bolden.

Tre minutter inde i anden halvleg gik den ikke længere for Randers, da backen Patrick van Aanholt udlignede til 1-1 for Galatasaray.

Dermed var der balance i regnskabet mellem de to mandskaber.

Tyrkerne havde sat sig massivt på kampen, og Alpasan Özturk sendte bolden lige forbi den ene stolpe.

Træværket og flere gode redninger af Carlgren holdt Randers inde i kampen, og en overraskelse var fortsat ikke utænkelig.

Men efter en times spil kom afgørelsen på kampen på et absurd selvmål af Randers.

Stopperen Simon Piesinger sparkede bolden direkte ind på holdkammeraten Frederik Lauenborg, som sendte bolden i eget net.

Og måske 1-2-målet kunne være helt undgået. For det skete, mens Randers-backen Björn Kopplin lå i græsset med en hovedskade og kort efter udgik.

Randers havde stadig bolden, men Kehinde tog en dribling og mistede den i stedet for at sparke den ud til indkast og få en spilafbrydelse.

Det straffede Galatasaray, og da der ikke blev scoret flere mål i den sidste halve time plus tillægstid, var det farvel til Europa League for Randers.

Tættest på en udligning var indskiftede Jakob Ankersen på et indlæg, der var ved at sejle ind i mål.

Victor Nelsson, der er skiftet til Galatasaray fra FC København denne sommer, var ikke med i truppen, men stopperen var til stede på stadion for at se kampen.

Der trækkes lod til Conference League fredag, hvor Randers altså er med i bowlen.