En mand sad søndag morgen i sofaen i sin lejlighed på Vestergade i Randers, da han hørte underboen råbe op til ham. Manden rejste sig for at gå ud på gangen, og pludseligt opdagede han, at der stod en fremmed mand i hans entré.

Den fremmede forklarede, at han ledte efter en bestemt person, som skyldte ham nogle penge, og han gik hurtigt derfra igen.

Der var umiddelbart ikke stjålet noget fra lejligheden, men underboen kunne fortælle, at den fremmede mand havde gået rundt i opgangen og hevet i alle dørhåndtag. Derfor havde underboen advaret sin overbo.

Politiet blev kontaktet, og underbo og overbo gav et godt signalement af manden.

Kort tid efter fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 31-årig mand havde haft en ny jakke, et nyt ur og en masse mønter med på et værested i Randers, hvilket virkede mistænkeligt.

En patrulje kørte til værestedet, hvor de traf den 31-årige. Han svarede godt til signalementet af manden fra lejligheden og blev sigtet for indbrud, hvorefter hans værelse blev ransaget. I forbindelse med ransagningen beslaglagde patruljen en jakke og en del mønter af forskellig valuta, som den 31-årige havde svært ved at forklare, hvor han havde fra.

Da politiet ikke umiddelbart kunne fastlægge, hvor genstandene stammede fra, blev den 31-årige i første omgang sigtet for hæleri, oplyser politiet.