Selv om Coronaen endnu ikke er helt udryddet i Danmark, er det lørdag 11. september igen muligt at afholde Klyngefestival i Multihallen på Mellerup Efterskole

 

Festivalen startede oprindelig som en Food Festival men har nu skiftet karakter og drejer sig især om udstilling og salg af forskelligt kunsthåndværk, forskellig mad, orientering om det lokale foreningsliv, aktiviteter for børn og musik. Desuden er der arbejdende stande med pileflet, strik, viden om havebrug med mere.

”Landsbyklyngen Kronjylland står bag Klyngefestivalen, og helt fra begyndelsen har det været hensigten at sætte fokus på den underskov af kreativitet og hobbybaserede aktiviteter, der findes i og omkring Klyngens 13 landsbyer og enkelte andre steder i Randers Kommune. Nogle af aktiviteterne er af mere professionel karakter, men fælles for dem alle er, at udstillerne brænder for det de laver, og vi andre nyder godt af deres viden. Igen i år er der omkring 40 udstillere,” fortæller koordinator Bent Jensen Glad.

Festivalen afholdes i et samarbejde med Mellerup Naturbørnehus, som holder Åbent Hus og inviterer besøgende ind for at se, hvordan de har indrettet sig i de smukke lokaler og skønne udenomsarealer, der støder op til efterskolen. Samtidig er der rig mulighed for at benytte Naturbørnehusets legeplads og kæle med stedets høns og kaniner.

”Vi er naturligvis meget opmærksomme på at afvikle Klyngefestivalen i respekt for Corona reglerne og har derfor valgt at udelade særligt kontaktkrævende aktiviteter for børnene i form af Hoppeborg og Børneand. Børnene er dog ikke glemt, og i år vil der være sjove spejderaktiviteter fra både Hungstrup spejderne fra Tvede og FDF’erne fra Harridslev, så tag endelig børnene med og lad dem opleve spejderlivet,” siger Bent Jensen Glad.

 

Aktiviteter på dagen

Størstedelen af aktiviteterne foregår indendørs i Efterskolens store musik- og bevægelseshal, og der er udstillere for enhver smag, blandt andet salg af syltetøj, honning, smykker, malerier, kunst lavet i beton, papirkunst, keramik, ting drejet i træ, nisser og pileflet. Også børnene er der tænkt på med et kreativt børnehjørne.

Trænger du til rådgivning om hundeopdragelse, står DCH Randers parat med adfærdskonsulent og instruktør og giver gode råd på deres stand. Samtidig er der hos SMIFF også mulighed for at blive klogere på det foreningsliv, der rører sig i lokalområdet i forhold til motion, idræt, gymnastik o.a. Også repræsentanter fra Randers Kommunes Erhvervsafdeling, ”Natteravnene”, Arbejdernes Landsbank og Landsbyklyngen Kronjylland er klar til en god snak.

Bliver man kaffetørstig og lækkersulten, så kan man besøge Klynge Caféen, hvor der kan købes friskbrygget kaffe og en kage eller bolle, samt vand og sodavand. Udendørs står Lindbjerggård klar med burgere og pølser og økologisk kød fra både køer, gæs og ænder samt mulighed for at afgive bestilling på Mortensanden eller Julegåsen.

Samtidig er der mulighed for at få presset sine æbler til saft hos Mellerup Bylaug. Så har du mange æbler derhjemme, så tag dem endelig med og få dem lavet til saft på deres stand. Lindbjerg Dexter vil igen i år også være synlig med deres skønne små køer og måske en kalv, som elsker at blive klappet og beundret af både børn og voksne.

”Hvor er det fantastisk, at vi igen kan afholde Klyngefestival, så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 11. september fra klokken 10-15 og besøg festivalen på Mellerup Efterskole. Vi glæder os rigtig meget til at se jer, og husk at det er gratis,” slutter Bent Jensen Glad.

Nødvendige forholdsregler i forhold til sprit og afstand mellem standene vil naturligvis blive foretaget.