Sidste sæsons DM-bronzevindere fra Herning-Ikast Håndbold viste mandag aften rutinen og slog Randers HK på udebane i kvindernes liga.

I de helt afgørende momenter holdt gæsterne hovederne kolde, mens Randers’ mere urutinerede mandskab led under mindre fejl i slutfasen.

Derfor kunne Herning-Ikast tage hjem med en sejr på 23-20.

Herning-Ikast topper tabellen med fire sejre ud af fire mulige. Randers er på femtepladsen med to sejre og to nederlag.

Tilskuerne i Randers blev ikke ligefrem forkælet med poleret spil mandag aften.

Derimod blev det en kamp med næb og kløer for to mandskaber, der havde svært ved at finde frem til målet.

Det manglende niveau i angrebet var særligt udtalt før pausen, hvor ingen af mandskaberne rigtigt formåede at få gang i målscoringen. Det skyldtes stærke forsvarspræstationer og i særdeleshed højt niveau hos keeperne.

Herning-Ikasts Jessica Ryde stod med en redningsprocent på 50 i første halvleg. Det gjorde det samtidig ikke lettere for kronjyderne, at den offensive kreativitet udeblev.

Gæsterne havde dog heller ikke meget at prale af. Også her haltede kvaliteten i de offensive aktioner, og første halvleg endte med en smal midtjysk føring på 10-8.

I anden halvleg fik de to mandskaber en smule bedre gang i målscoringen. Sprudlende blev det aldrig, men Herning-Ikast mistede aldrig sin føring.

Med omtrent ti minutter tilbage af opgøret var føringen sågar vokset til fem mål.

Dermed så kampen ud til at være afgjort, men træner Ole Bitsch hankede op i sine Randers-spillere, som bed udmærket fra sig i de sidste ti minutter.

Camilla Degn bød ind med et par flotte scoringer fra sin højre fløj og lagde en smule pres på gæsterne, som dog aldrig for alvor lod sig ryste.