På lørdag 18. september er dørene åbne for en helt ny forening – Randers-Væverne. De viser deres væve frem og hvad man kan kreere på disse til tider komplicerede maskiner

 

Vævning på skaftevæve kræver noget plads, så det er dejligt, at der nu er mulighed for at dyrke denne hobby i Randers, hvis det kniber med pladsen derhjemme”, siger Ulla Faartoft, der er rutineret væver.

Randers-Væverne er en nystartet væveforening, som fik sin spæde start midt i corona nedlukningen. Og det var Marianne Kristensen, der tog initiativ til en Randers gruppe.

“Vi havde et stort ønske om at få en væveforening i Randers, hvor vi kunne have vores væve stående fast. Sammen har vi arbejdet på at starte væveforeningen, vi brugte rigtig meget tid på at finde egnede lokaler, tale med kommunen for at høre, om de havde nogle lokaler og i det hele taget bare finde ud af, hvordan man starter en forening”, siger hun.

Der er flere omegnskommuner, som har indtil flere væveforeninger/kredse så det er rigtig dejligt, at der nu er en i Randers, er medlemmerne enige om.

I efteråret var de klar til stiftende generalforening, hvor de dannede Randers-Væverne.

Væverne mødes cirka to gange om ugen fast, mandag og onsdag, men det er muligt at komme og gå som man har lyst alle ugens dage i lokalerne i Jernbanegade ved siden af banegården.

“Vi har ingen vævelærer tilknyttet, men vi hjælper hinanden. Alle er velkommen uanset om man væver på skaftevæv, rammevæv, tangentvæv eller billedvæv”, fortæller Marianne Kristensen.

I foreningen er både nybegyndere og uddannede vævere, hvor nogle har arbejdet med vævning via deres arbejde.

Der er pt syv medlemmer og kvinderne vil gerne være flere.

Man kan få mere information på facebook “Randers-væverne”, hvor der både er en interessegruppe og en gruppe for medlemmer. Eller man kan møde op på lørdag fra 10-14, og høre mere og blive klogere på vævning.

 

Randers-væverne bor: Jernbanegade 27. stuen, lokale 12, 8900 Randers C, lige ved siden af banegården og åpbner fdørene for alle lørdag 18. september kl. 10-14.