Når der 25. september afholdes høstmarked i Sønderbæk, er det børnene i 6. og 7. klasse på Fussingøegnens Friskole og deres forældre, der samler ind til elevernes udlandstur

 

Om et års tid skal eleverne 6. og 7. klasserne hos Fussingøegnens Friskole en smut til udlandet, og derfor er de i fuld gang med at samle så mange penge ind som muligt.

Så der skal både høstes gode oplevelser -og livserfaringer om at yde, før der kan nydes.

Børnene har været i fuld gang med at lave et så spændende program for dagen som muligt. Sportspladsen i Sønderbæk bliver omdannet til en høstmarkedsplads med forskellige boder og aktiviteter. Et område vil være fyldt med boder og aktiviteter om og med æbler. Her kan gæster bl.a. medbringe sine egne æbler og beholdere – eller købe – og få lavet æblemost. Der sælges også forskellige hjemmesyltede varer – og man kan kværne sit eget mel, få lavet ansigtsmaling og klappe en ged.

Når sulten melder sig, står børn og forældre klar i boderne med mad, drikke og søde sager.

Det er også muligt at købe sig til en stand til dagens bagagerumssalg, så der er mange muligheder for at gøre en god handel.

De første til markedsdagen, kan få vasket sin bil, mens de selv nyder markedslivet. Bilerne vaskes i skolegården af børn og forældre.

Arrangørerne håber at mange vil være med til at skabe den helt rigtige markedsstemning på den nye sportsplads i Sønderbæk og støtte op om børnenes projekt.