Randers og kun to andre heldige byer i Danmark får fornøjelsen, når Perla Batalla drager ud på sin Europa-turné næste sommer med showet ’Perla Batalla in the House of Cohen – The Songs of Leonard Cohen’, hvor hun fortolker et særligt udvalg af Cohens sangskat

 

Leonard Cohen har engang sagt: ”Onstage, offstage, digital or analog, I love Perla Batalla” – så publikum kan godt begynde at glæde sig.

Den grammy-nominerede singer-songwriter og mangeårige korsangerinde for Leonard Cohen – Perla Batalla – hylder og ærer sin gode ven og mentor med fortolkninger af nogle af hans mest elskede sange og mindre kendte numre fra den store sangskat. Udover al den gode musik deler Perla Batalla gavmildt ud af sine mange personlige anekdoter, der bl.a. viser Cohens humoristiske side, da han elskede at fortælle vittigheder, være fjollet og få sine venner til at le.

Batallas og Cohens samarbejde startede i 80’erne, hvor Perla Batalla drog med ud på mange af Leonard Cohens turnéer som korsanger, og siden da holdt de kontakten.

At Perla Batalla skulle ende med at synge Cohens sange kom sig af en samtale de to havde i Leonard Cohens køkken, hvor de snakkede om, hvordan musikbranchen havde udviklet sig, og hvor han gav udtryk for, at han måske ikke var relevant mere. Efter det besluttede Perla sig for at indspille et tribute album for at vise sin store kærlighed og respekt til ham og hans mange ikoniske sange.

Leonard Cohen støttede fuldt og helt op om Perla Batallas projekt, og han var med på sidelinjen under indspilningen af hendes tribute album fra 2007: “Bird on the Wire: The Songs of Leonard Cohen”.

Helt frem til Cohens død sms’ede de jævnligt sammen, og hans sidste sms til Batalla lød:
”sing. for the people. so much suffering. you have the power to heal. nighty night old friend.“

 

Om Perla Batalla og anmeldelser af hyldestkoncerten
Perla Batalla er en grammynomineret singer-songwriter, der er født i Los Angeles, Californien, hvor hun voksede op sammen med sin meget musikalske familie, der bl.a. ejede en pladebutik og var udøvende musikere. Hun startede sin karriere med at turnere og indspille plader med Leonard Cohen, og har siden i sin egen solokarriere udgivet syv albums, været med i diverse film og tv-udsendelser, og har optrådt og indspillet med kunstnere som Lou Reed, k.d. lang, John Cale, Sonny Rollins, Jackson Browne, Luz Casal, Laurie Andersen, David Sandborn og George Duke.                            pi

 

 

 

Perla Batalla in the House of Cohen – The Songs of Leonard Cohen

 

Musik- og Teaterhuset Værket søndag 5. juni 2022 kl. 20.00

Billetsalg via www.vaerket.dk er i gang