Randers Orienteringsklub har netop åbnet for tilmelding til en efterårstur i Fussingø skoven. For hurtigløbere, travere og børnefamilier er der tre forskellige ruter klar til lørdag 9. oktober

 

Efteråret er den årstid, der byder på flest farver og dufte i skoven. Tidspunktet er ideelt til at finde skatten i skoven, lover Randers Orienteringsklub.

Fussingøturens tre forskellige ruter er tilrettelagt, så de passer til forskellige målgrupper.

”Strabassen” er 6,5 km – jo ikke nogen langdistance, men går ad skovveje både op og ned ad bakke. Både hurtigløberen og den seje traver skal nok få sveden frem.

”Fussingen” på 4,1 km er for motionister og ikke-motionister, der godt vil gå eller løbe en mellemlang skovtur med lidt færre bakker.

”Grislingen” på 2,5 km er for børn med forældre og bedsteforældre – og mindre motionsvante. Her er kun én bakke sidst på turen. Det er her børn og andre kan finde skatten, så de ikke går sukkerkolde før målstregen.

 

Introtur

Både start og mål er på sportspladsen Nørre Ålumvej 22 – ca. 1 km syd for Fussingø Slot.

Der er P-plads på stedet og adgang til toiletter.

”Fussingøturen søger at fange trenden fra Coronakrisen, hvor rigtig mange søgte oplevelser og motion i naturen – ikke mindst i Fussingøskovene. Den interesse vil vi rigtig gerne fastholde med tilbud til forskellige målgrupper. Vil man opleve Fussingø, før planerne om Naturnationalpark måske realiseres med indhegninger og store græssende dyr, så er Fussingøturen et tilbud nu”, fortæller Bent Fenger Jensen, Randers OK.

Ved ankomst får deltagerne udleveret en tidtagerbrik og et kort med ruten ad skovveje.

Ved start står klubbens hjælpere klar til at give et par fif, hvis det ønskes. Starttidspunktet vælger man selv, og poster på ruten hjælper på vej og registrerer mellemtider.

Når du kommer i mål, får du en kvittering med tider, og så vil der være forfriskninger til alle.

Interesserede kan også deltage i en ”intro-tur” med guide lørdag 2. oktober kl 13:00 fra Ålum sportsplads. Her vil Randers Orienteringsklub instruere i at finde vej ved hjælp af kort samt give en introduktion til orienteringssporten, brug af kompas mv. Turen er tre-fire km, tager godt en time, og man kan bare møde op.

”Med både Intro-turen og Fussingøturen håber Randers Orienteringsklub også, at nogle af deltagerne kunne tænke sig at prøve et rigtigt orienteringsløb. Derfor får alle deltagere tilbud om træningsløb mv. som opfølgning”, lokker formanden for Randers OK, Kaj Jansson.                                                           pi

 

 

Fussingøturen er sponsoreret af Bevæg dig for Livet, Randers og Nordea Fonden.

Det er som udgangspunkt gratis at deltage. Fussingøturen støtter Røde Kors – hjælp til Afghanistan. Ved tilmeldingen on-line skal man vælge med eller uden deltagerbetaling. En støtte går direkte og ubeskåret til Røde Kors indsamling til Afghanistan

Tilmelding på www.randers-ok.dk – eller sats på en plads og mød op 9. oktober.