Den Randersbaserede design- og kommunikationsvirksomhed Phoenix Design Aid går nu som den eneste danske virksomhed ind i kampen for at fremme retfærdigt køb og distribution af coronavacciner til udviklingslande. Direktør Dennis Lundø Nielsen bestiger igen Kilimanjaro

 

Det er gennem arrangementet The Big Climb, hvor 34 vandrere, heriblandt virksomhedens adm. direktør, bestiger Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro. Det sker i forbindelse med udgivelsen af virksomhedens nye bæredygtighedsrapport Communication on Progress.

Danmark ligger i øjeblikket helt i front i kampen mod coronavirus med flere end 4,4 millioner påbegyndte vaccinationer, hvilket svarer til 76 procent af befolkningen. Men det er ikke det samme billede, der tegner sig i verdens fattigste lande.

Derfor går Phoenix Design Aid, som har hovedsæde i Randers, nu ind i kampen for at fremme retfærdigt køb og distribution af COVID-19 vacciner i udviklingslande. I oktober er design- og kommunikationsvirksomheden samt foreningen PDAid Foundation, som Phoenix Design Aid sponsorerer, nemlig som de eneste i Danmark medarrangører af eventen The Big Climb i Tanzania, hvor 34 vandrere, heriblandt virksomhedens adm. direktør Dennis Lundø Nielsen, drager ud på en syv dages vandretur mod toppen af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro til fordel for verdens ulande.

“Fællesskab er afgørende i kampen mod COVID-19. Vi skal arbejde sammen om at skaffe de nødvendige ressourcer til en fair og ligelig fordeling af beskyttelsesudstyr og vacciner på verdensplan. I en række lavindkomstlande har sundhedsarbejdere brug for bedre beskyttelse, mens vacciner er afgørende for at forhindre dannelse af lægemiddelresistente nye mutationer af coronavirus, fortæller Dennis Lundø Nielsen, som er adm. direktør hos Phoenix Design Aid, og fortsætter:

“Derfor går vi nu ind i kampen om at øge bevidstheden om vigtigheden af at bekæmpe COVID-19 sammen og skaffe midler til en mere retfærdig kamp mod pandemien. Jeg glæder mig således meget til forhåbentlig at nå toppen af Kilimanjaro på den globale FN-dag 24. oktober og markere vores fælles indsats, som alle interesserede desuden kan følge online”.

De midler, der undervejs indsamles online på thebigclimb.org, doneres direkte til organisationer såsom WHO Foundation og Den Afrikanske Union. Organisationer sikrer herefter, at donationerne når videre til de mennesker, der har presserende brug for vacciner. Hver donation på fem USD vil resultere i en fuld vaccination til en person.

 

Vil tjene som inspiration

Phoenix Design Aid blev sidste år certificeret efter FN’s verdensmål som det første grafiske bureau nogensinde. Certificeringen afspejler det intensive arbejde, som virksomheden har udført gennem de seneste år, og det bliver The Big Climb en forlængelse af. Deltagelsen sker nemlig som et led i virksomhedens seneste bæredygtighedsrapport Communication on Progress (CoP), hvor der årligt rapporteres på udvikling inden for områderne menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption. Men bæredygtighedsrapporten, som udarbejdes med udgangspunkt i United Nations såkaldte Global Compact, tjener som meget mere end blot rapportering:

“Vores bæredygtighedsrapport fungerer som et ledelsessystem for samfundsansvar, idet den stiller skarpt på, hvordan vi formår at inddrage samfundsansvar og bæredygtighed i vores daglige drift. Det er mit håb, at vores rapport kan være med til at inspirere andre til at inddrage små eller store initiativer inden for bæredygtighed og FN’s verdensmål i deres virksomhedsdrift”, fortæller Dennis Lundø Nielsen, CEO ved Phoenix Design Aid og tilføjer, at han håber, at virksomhedens stakeholdere kan få glæde af de forskellige artikler og historier, som rapporten består af.                pi

 

United Nations Global Compact

United Nations Global Compact består af 10 principper, som giver en fælles etisk og praktisk ramme for virksomhedsansvar og er baseret på internationale konventioner og aftaler. For eksempel er OECD’s retningslinjer, ILO’s konventioner om arbejdstagerrettigheder, FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv samt Rio-deklarationen alle repræsenteret i principperne.