Busserne på rute 118 mellem Randers og Aarhus får mere køretid og der bliver indsat flere lynbusafgange i myldretiden. De nye køreplaner træder i kraft 28. november

 

Allerede fra 25. oktober vil der dog være mærkbare forskelle for pendlerne på rute 118 i form af ekstra busser på ruten. Dette skal forebygge forsinkelser.

Baggrunden for denne justering sker da forsinkelser har præget pendlernes rejse på rute 118 siden august 2021, hvor rute 118 overtog ruten efter den populære rute 918X. Forsinkelserne skyldes blandt andet en væsentlig forøgelse af biltrafikken på vejene mellem Randers og Aarhus. Mange klager fra utilfredse pendlere og en analyse af bussernes køretider får nu Midttrafik til at ændre køreplanerne fra 28. november i år.

Med de nye køreplaner får busserne mere køretid på de almindelige afgange om morgenen og eftermiddagen. Samtidig bliver der indsat 18 nye lynbusafgange på hverdage, så antallet af lynbusafgange stiger fra 15 til 33 i myldretiden.

I køreplanen fra Aarhus til Randers bliver der fra 25. oktober til 26. november indsat en ekstra morgenafgang, som skal sikre, at eleverne til Favrskov Gymnasium og Paderup Gymnasium kan møde til tiden.

Planchef fra Midttrafik Henrik Vestergaard siger om baggrunden for ændringer:

”Pendlernes frustration er berettiget. Vi tilpasser nu køreplanerne, så busserne får køretider, der svarer til mængden af biltrafik på ruten. Desværre kan vi ikke ændre køreplanerne hurtigere end til november. Det er en længere proces, som især er påvirket af, at ændringer i chaufførernes vagtplaner ifølge overenskomsten skal varsles i god tid. Pendlerne burde dog allerede fra 25. oktober opleve færre forsinkelser, fordi vi indsætter ekstra busser på ruten”.

 

De nye køreplaner kan allerede ses nu på midttrafik.dk, hvor der også vil være mere info om ændringerne på rute 118.