FLEMMING ØSTERGAARD

KANDIDAT FOR KD TIL REGIONSRÅDSVALGET I REGION MIDT

PILEVÆNGET 14

8990 FÅRUP

 

Først så pi… der på sygeplejerskerne ifm regeringsindgrebet  for bagefter at sige at de lugter!  Jeg har stor forståelse for sygeplejerskers vrede og frustration – ikke mindst ovenpå statsministerens udmelding i går om at bede sygeplejerskerne om at yde en ekstra indsats. Det er jo det  de har gjort i adskillige måneder! Og vreden og frustrationen er så meget mere forståelig efter regeringens indgreb i sommer, som nok afsluttede konflikten men uden en løsning på  årtiers uretfærdighed med tjenestemandsreformen fra 1969.

Regeringen med statsministeren i spidsen ligger som de har redt og rider som de sadler – de har ansvaret for den kaotiske situation der er på hospitalsområdet og de mange tusinde sagesløse borgere som lever i uvished om hvornår de kan blive behandlet.

Det er og bliver totalt uansvarligt af en regering hvis eneste svar på den samfunds kritisk situation er, at bede sygeplejerskes om at yde en ekstra indsats! Goddag mand økseskaft! Dertil kommer at coronaen rører igen på sig med risiko for øgede indlæggelser som igen vil presse hospitalsområdet og dermed sygeplejerskerne.

 

Statsministerens  udmelding i går om at bede sygeplejerske om at yde en ekstra indsats svarer til at sætte et plaster på et brækket ben. Regering:  I har ansvaret – det er på jeres vagt den her samfunds kritisk situation er opstået og I har ansvaret og forpligtelsen til  at få den løst.

Den lønkomite som kom ud af regeringsindgrebet, må komme med bud nu på en løsning af sygeplejerskes uretfærdighed fra 1969 – før løses denne konflikt ikke.

Det hele sættes i perspektiv med denne samfunds kritisk situation på hospitalsområdet med akut mangel på hospitalspersonale- sygeplejersker m.fl. Bare i region Midt er der ca 20.000 – t y v e t u s i n d e – udskudte  ambulante besøg og operationer på regionens hospitaler. Det svarer til næsten en måneds produktion på regionens hospitaler!  Og på landsplan skulle de udskudte behandlinger udgøre over 50.000!

Det er voldsomt og bag ved hver eneste udskudte ambulant besøg/operation står et menneske som naturligt bekymrer sig om sin situation. Regering I påtager Jer et større ansvar end I kan bære hvis I ikke løser denne konflikt.