Donationer går til aktiviteter for børn og unge i livskrise

 

Med et tryk på pantknappen i Bilka Randers er du med til at støtte et godt formål. For når du donerer panten fra dine tomme dåser og flasker, så er du med til at støtte Selvhjælp Randers, der hjælper børn og unge, der står overfor udfordringer, kriser eller sorg. Nu er beløbet gjort op, og Bilka har fordoblet donationen.

Livet kan gøre ondt – også når man er barn eller ung. Hvis det sker, kan man få hjælp hos Selvhjælp Randers.

Børnene kommer med meget forskellige problematikker, men fælles for dem, der kommer til Selvhjælp Randers er, at de har brug for en at tale med. Derfor tilbyder Selvhjælp Randers både gruppeforløb, individuelle samtaler eller online forløb. Gennem samtaler får børnene mulighed for at tale om deres bekymringer, svære tanker og følelser, hvilket hjælper dem til at komme godt videre. Hos Selvhjælp Randers så kalder de det for hjælp til selvhjælp.

Donationen går ubeskåret til aktiviteter, der er en del af børnenes forløb. Det kan være et besøg i klatrepark, en kajaktur eller en anden oplevelse, som børnene kan være fælles om.

”Børn, der tidligt i livet oplever sorg, skilsmisse eller andre store livsudfordringer, kan blive påvirkede resten af deres liv, hvis de ikke bliver taget hånd om. Hos Selvhjælp Randers møder de andre, der står overfor samme udfordringer og derfor forstår de tanker, følelser og problemer, man tror, at man er helt alene om. Det kan virke voldsomt og uoverskueligt at stå overfor en klatrevæg, men når man først har klaret den og står på toppen, så får man troen på sig selv tilbage,” siger Majbritt Bargsteen, der er daglig leder af Selvhjælp Randers.

Selvhjælp Randers hjælper tæt på 400 børn og unge i løbet af et år og har omkring 130 frivillige. Og det betyder rigtig meget for Selvhjælp Randers, at de modtager pantdonationer fra Bilka:

”Det er virkelig en stor hjælp, at vi får pantdonationerne fra Bilka. Det gør, at vi har mulighed for at afholde forskellige aktiviteter, hvor børnene kommer ud og får en sjov oplevelse, der er med til at udvikle dem. Jeg bliver glad for, at vores lokalsamfund er med til at støtte op om vores arbejde. Vi bliver alle ramt af noget her i livet, og derfor kan alle få brug for støtte,” siger Majbritt Bargsteen.

 

Hjælpende hånd til børn og unge

Det er tredje gang, at Selvhjælp Randers modtager pantdonationer. Varehuschefen for Bilka Randers, Jan Møller, fortæller, at det var en af hans medarbejdere, der foreslog Selvhjælp Randers som modtageren af pantdonationerne. Han blev meget imponeret over, hvor mange mennesker som Selvhjælp Randers støtter og hjælper.

“Da jeg først hørte om alt det arbejde, som Selvhjælp Randers laver, så var det oplagt, at pantdonationerne skulle gå til dem, fordi vi gerne vil støtte projekter, der har fokus på børn og unges trivsel. Vi kan alle, også børn og unge, havne i en situation, der er svær at tackle uden hjælp, for når man først er i et hul, så kan det være svært at komme op igen. Men det hjælper Selvhjælp Randers med,” siger Jan Møller.

Det betyder meget for Bilka Randers, at de kan være med til at støtte lokale aktiviteter og initiativer. Særligt de, der handler om børn og unges trivsel. Derfor håber Jan Møller også, at endnu flere kunder har lyst til at donere deres pant til Selvhjælp Randers.

”Det er vigtigt, at vi giver tilbage til vores lokalområde. Vi ønsker ikke at være lukket om os selv men vil være en aktiv del af Randers. Det gør vi ved at støtte forskellige lokale aktiviteter og initiativer. Jeg er også glad for, at vores kunder har lyst til at støtte op om Selvhjælp Randers,” siger Jan Møller.

Du kan stadig være med til at støtte Selvhjælp Randers, så skynd dig at samle alle dine pantdåser- og flasker sammen og tryk på donations-pantknappen i Bilka Randers.

 

Støt lokalt i hele landet

Siden foråret 2020 har kunderne i landets 18 Bilka-varehuse haft muligheden for at donere deres pant ved et tryk på flaskeautomaten. Beløbet går direkte til en lokal forening, der er til gavn for børn og unges sundhed og trivsel. Både i forhold til at dyrke motion, spise sundt og varieret samt at støtte lokale fællesskaber. Pantdonationerne fra kunderne bliver afregnet to gange årligt – i april og oktober. Fra april til september har Bilkas kunder doneret 126.755,50 kroner til forskellige lokale foreninger i hele landet. Bilka har fordoblet beløbet, så donationen lyder samlet på 253.511 kroner i denne omgang. I Bilka Randers har kunderne i perioden doneret 3.095 kroner. Det har Bilka fordoblet, så den samlede donation til Selvhjælp Randers er på 6.190 kroner. Den næste runde vil blive opgjort i april 2022.