Glæden er at opfylde andres ønsker – uanset om det er ens nærmeste eller hos et anonymt barn. Randers Storcenters Jule-Ønsketræ er en fast tradition i centret

 

Dette ønsketræ tilgodeser børn, som er placeret uden for deres eget hjem og måske ikke er så heldigt stillet, som så mange andre børn i Randers og omegn. Træet er vokset år for år, og det er en stor glæde at se, at ønskesedlerne er efterspurgte, og ønsket om at glæde andre vokser år for år.

”Vores Ønsketræ er hvert år en overvældende oplevelse at være en del af. De positive snakke og historier, vi får fra vores kunder, er altid meget rørende og bekræftende, så vi ved, at vores Ønsketræ gør en forskel,” siger Lene Nørgaard, Randers Storcenter, og hun fortsætter:

”Både butikker og kunder viser et stort overskud både i tanker og handlinger, og det varmer. En endnu større glæde er, at vores koncept nu kopieres mange andre steder i landet. Vi i Randers er kun stolte over at kunne give ideen videre, så endnu flere børn glædes i julen.”

Randers Storcenters Ønsketræ tilgodeser børn i Kronjylland samt på Djursland, som er placeret uden for deres eget hjem, samt andre ekstra udsatte børn i vores område. Alle disse børn fortjener ekstra opmærksomhed.

I 2021 er der omkring 300 børns ønskesedler på træet. Træet står på Store Torv midt i Randers Storcenter og er en del af årets jule-udstilling. Træet er blandt andet pyntet med kuverter, hvori ønskerne er gemt. Alle ønsker beløber sig til et max beløb på 200 kroner.

Randers Storcenter garanterer, at alle disse børn får deres ønske opfyldt. Centrets butikker bakker 100 procent op omkring tiltaget og tømmer træet for kuverter i de sidste dage op til deadline, så alle de deltagende børn får deres julegaver.

 

Det siger givere og modtagere omkring Ønsketræet

Gavegiver Jeanette Abild, sygeplejerske på Hammel Neurocenter fortæller: “Efter jeg blev mor, slog det mig, hvor trist det er for dem, der ikke har en familie, på samme måde som min søn har det. At tage en kuvert på Ønsketræet er en lille forskel, du kan gøre i andet barns liv. Jeg ser gerne, at det bliver en tradition i min familie, at vi giver en gave hvert år – ikke mindst for at være et godt forbillede for min søn.”

Gavemodtager Dennis Bonde, Socialpædagog ved Slottet, Favrskov Børne- og Ungecenter: “Julen er en sårbar tid, da de unge ofte har forbundet julen med svigt. De gaver, vi får fra Ønsketræet, er utrolig vigtige, fordi de kommer fra private mennesker, der har skrevet et personligt kort. Det er så rørende. Og det er slående at opleve, hvordan det gør en forskel i vores jul. Det er svært at ramme den helt autentiske julestemning i en institution, men med Ønsketræet kommer vi den lidt nærmere. Vi føler jo, at det er julemanden, der kommer med gaver, og det løfter vores jul. Det er et enestående koncept.”

 

Fremgangsmåde

Kuverter kan man se og tage med sig fra fredag 12. november, og sidste dag for indlevering af pakker er fredag 5. december. Tager man en pakke eller en kuvert væk fra træet, forpligter man sig til at opfylde ønsket som står derpå, og du skal gøre følgende:

  • Købe gaven, som barnet ønsker sig.
  • Aflevere gaven indpakket, med ønskeseddelen påklistret, i Randers Storcenters Information ved Store Torv senest fredag 5. december 2021
  • Randers Storcenter sørger for, at gaverne kommer til de rette børn inden jul, og at alle de involverede børn får deres ønske opfyldt.

Alle børn er anonyme i denne event, det er kun institutionerne og opholdstedernes navne, som er arrangørerne bekendt.