JAN BUUS LARSEN
BYSKRIVERVEJ 3

8920 RANDERS NV

KANDIDAT FOR V TIL KV21

 

Faktum er, at en østbro vil udsætte løsningen for trængslen på Randers bro med minimum 15 år, betyde at alle skal betale mere i skat, samt at midtbyen konstant vil være i risiko for oversvømmelser.

En etablering af Østbroen koster i omegnen af 1 til 1.5 milliard. Penge som Østbro-forkæmperne forventer staten kommer med hovedparten af. Et bredt forlig i Folketinget har dog prioriteret alle større trafikale infrastrukturopgaver i Danmark frem til 2035. Så med mindre Østbroenlisten har så gode forbindelser, at de kan ændre på dette, så må Randers enten vente på at få løst et stigende trafikalt problem eller betale selv hvilket igen vil betyde skattestigninger.

Selvom fatamorganaet skulle viser sig at blive til virkelighed, så løser en østbro ikke to andre store udfordringer for Randers. Nemlig klimasikringen af midtbyen og Flodbyens sammenkobling med selve Randers by. Disse to opgaver vil også efter en Østbro er etableret, stadig skulle løses, og dem er der kun os i Randers Kommune til at betale.

Østbroen er sikkert en god ide, hvis man ønsker at udvikle en masse byggegrunde i retning mod øst, men for alle os andre, er det en luftspejling til en høj pris.