Black Friday 2021 nærmer sig med hastige skridt. Butikkerne er allerede ved at gøre klar til en af årets travleste handelsdage. Her er der rig mulighed for at gøre en masse gode indkøb. Du kan blandt andet begynde at købe årets julegaver på Black Friday. Når du skal købe årets julegaver, kan der være mange penge at spare ved at købe julegaverne på Black Friday.

Men med så mange tilbud er der også en risiko for, at du kan blive snydt. Når du sidder midt i den travle handel, kan man nemt komme til at glemme at være kritisk over for den webshop, du vil foretage dit køb hos. Derfor giver vi dig her nogle gode råd til at komme sikkert i mål med julegavehandlen og tilbudsjagten.

Med disse gode råd er du mere end godt klædt på til at foretage en sikker handel på Black Friday. Så kast dig sikkert ud i at handle årets Black Friday tilbud. Heldigvis er langt de fleste webshops reelle, men du kan være uheldig at støde på en af dem, der er ude på at snyde. Så for at være på den sikre side kan du følge disse råd.

Læs andre kunders anmeldelser af webshoppen

Når du skal kigge på Black Friday tilbud, er der tit mange gode tilbud, som du kan vælge mellem. Du vil sikkert også komme til at støde på en masse forskellige webshops, som du ikke kender. Derfor kan du med fordel undersøge, hvad tidligere kunders oplevelser har været med at handle hos denne webshop.

På nettet finder du masser af steder, hvor du kan læse anmeldelser og erfaringer fra andre kunder. Støder du på en webshop, der får gode anmeldelser fra mange andre kunder, er du næsten sikret en god oplevelse. Støder du derimod på mange dårlige anmeldelser og historier om, at andre kunder enten er blevet snydt eller ikke har fået deres varer. Ja, så har du nok lige reddet dig selv fra at blive snydt.

Kig efter e-mærket

E-mærket er dit kvalitetsstempel, når det kommer til sikker e-handel. Når webshoppen er udstyret med et e-mærke, så signalerer det, at webshoppen overholder de regler, som der er til e-handel. E-mærket er den danske udgave, men rundt omkring i Europa findes der også andre mærker.

Når en webshop har e-mærket betyder det, at den har gennemgået en godkendelsesproces. E-mærket er altså din ven, når det kommer til at gøre en sikker handel i Black Friday-udsalget.

Undersøg siden

Du kan lære meget om webshoppen ved at undersøge siden. Her kan du blandt andet kigge efter, hvordan sproget er. Lyder teksten som noget, der er oversat med Google Translate, eller er der mange grammatiske fejl, er der stor sandsynlighed for, at du kan blive snydt.

Du kan også kigge efter, om varerne er meget billigere, end de er ved andre webshops. Derudover kan du også tjekke ”om os”-siden. Er den mangelfuld og fortæller ikke rigtig noget om virksomhedens vision eller personerne bag den, kan det være et faresignal.

Du kan læse mange flere gode råd om sikker handel på Black Friday på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside.