FRANK NØRGAARD  (DF)

AFGÅENDE BYRÅDSMEDLEM OG FORMAND FOR MILJØ OG TEKNIK

Onsdag den 1. december blev dele af Danmark – herunder Randers Kommune ramt af et tidligt snevejr. Allerede inden middag observerede jeg tre sneplove som kørte med ploven oppe og strøede salt på 10 cm. sne. Jeg og andre spurgte ind til status flere gange, og hver gang fik vi svaret – alt mandskab og materiel er ude…

Jeg har siden onsdag, og særligt i weekenden talt med mange borgere, men også vognmænd som kunne fortælle mig, at en af grundene til den ringe snerydning er, at Randers Kommune manglede tre lastbiler med sneplov, fordi man ikke havde fået monteret de beslag som skal holde ploven – en af vognmændene kunne endda fortælle, at han havde rykket kommunen for at få materiellet klart. Denne forklaring har hverken jeg eller andre byrådsmedlemmer fået, og det gør, at jeg har sendt en mail til forvaltningen med ønsket om en eksterne evaluering af kommunens indsat.

Jeg ønsker i samme evaluering svar på, hvorfor man ikke skraber vejen inden man salter, da det giver en bedre udnyttelse af saltet, og minimerer ”brunsæbe” som selv gode vinterdæk har svært ved at få bid i, og som i dette eksempel har resulteret i fastfrosset is på kørebanen.

Jeg mener, at vi som kommune skal gøre det meget bedre, end det morads af sne og is, som vi endnu her fem dage efter snefaldet stadig ser mange steder i kommunen.