Jakob Tøtrup Kjærsgaard skal samle gæstfrie lokale for at skabe gode oplevelser, når gæster besøger Randers.

En ny frivilligorganisation skal skabe endnu bedre gæsteservice i Randers. VisitAarhus og Randers Kommune viderefører nu frivilligkonceptet, ReThinkers, med en frivilligorganisation i Randers. Rethinkers blev skabt, da Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og de over 2.200 frivillige derfra har siden stået klar til at hjælpe ved store begivneheder i byen. Målet er at udvikle et mangfoldigt frivillighedsengagement i Randers, som skal understøtte byens blomstrende kultur- og erhvervsliv og være til glæde og gavn for hele Randers samt byens gæster og borgere. Det oplyser VisitAarhus i en pressemeddelelse.  

“Frivillige kan med deres lokale viden og store engagement give den bedste service til gæsterne, og på grund af dem kan vi skabe mere attraktive oplevelser og besøgsmål. Jeg glæder mig meget til at få den nye frivilligorganisation op at køre i Randers og via den hjælpe byens kulturliv og turismeaktører med at levere endnu bedre gæsteservice,” udtaler Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus i pressemeddelelsen.   

Den nye frivilligorganisation får til huse i Underværket. Til at opbygge den nye frivilligsatsning, har VisitAarhus og Randers Kommune netop ansat frivilligkoordinator Jakob Tøtrup Kjærsgaard. Han skal stå i spidsen for at skabe en bank af lokale frivillige randrusianere og bygge bro mellem de frivillige og de aktører i byen, der har brug for frivillige hænder til events og arrangementer rundt i kommunen. 

”Jeg glæder mig enormt meget til at få oparbejdet en ny frivilligorganisation i Randers, som fokuserer på det gode samarbejde mellem alle de fantastiske frivillige og aktører, der findes i byen. Randers rummer et stort potentiale i den forbindelse, og vi har alle forudsætninger for at få opbygget en ny spændende base for frivillighed i byen, som gavner alt lige fra turisme til bæredygtighed,” udtaler Jakob Tøtrup Kjærsgaard. 

Den nye frivilligkoordinator har gode forudsætninger for at skabe den ønskede brobygning mellem Randers’ kulturaktører og byens frivillige. Jakob Tøtrup Kjærsgaard er født i Randers og bor i dag i Vorup med sin familie. Han er uddannet cand.mag. i historie og kulturformidling og har bred erfaring med mødet og samarbejdet med frivillige, lige fra kulturinstitutioner til museumsverdenen.

“Jeg har alle dage været af den opfattelse, at de bedste til at forstå og sælge vores dejlige by, er randrusianerne selv, og det er en klar tankegang, som jeg arbejder ud fra. Jeg vil desuden lægge meget vægt på identitet og fællesskab, hvor vi i samlet flok kan bidrage med mange forskellige kompetencer, og dermed skabe nye venskaber og samtidig møde folk på tværs af alder”, siger Jakob Tøtrup Kjærsgaard. 

På sit kontor på Underværket sidder han klar til at møde alle, der kunne tænke sig at blive frivillig i den nye organisation.

DinAvis