Flere randrusianere har på sociale medier observeret, hvordan der pludseligt har været ekstra lang køtid på Århusvej, men nu skulle problemet være løst, oplyser kommunen.

ANDERS MICHAELSEN

”Hvad sker der for, at Århusvej ned mod broen er bleven så langsom og komme igennem?”

Sådan spurgte et medlem af facebook-gruppen ’Facebook Randers’ i løbet af mandagen, og her gik der ikke længe før kommentarsporet var fyldt med beretninger om lange transporttider på strækningen.

“Der er måske en lastbil, der har kørt på noget, og så er radaren blevet drejet. Men det er sort uheld.”

Grethe Helledi Kristensen, sektionsleder i Veje og Trafik i Randers Kommune.

”Fra storcenter til Randers C. Kun 39 minutter – tager mig 40 at køre til mit arbejde om morgen i Ryomgård (grine smiley)” skrev en og en anden skrev:

”Jo det helt godnat. Tog 50 min i dag at komme fra mcd (McDonalds) til broen kl. 16 i dag.”

Og her skulle mange af de strækninger, der blev nævnt i kommentarsporet, altså kunne køres på cirka 10 minutter ifølge Google Maps. Herfra blev der spekuleret i, om det kunne være ekstra trafik fra sidevejene, der var skyld i trafikproblemerne eller ekstra mange, der skulle forbi coronatestcenteret på vej hjem fra arbejde.

Men nu viser det sig, at ingen af delene ligger til grund for den ekstra transporttid på Århusvej.  

Sort uheld

”Der er måske en lastbil, der har kørt på noget, og så er radaren blevet drejet. Men det er sort uheld,” siger Grethe Helledi Kristensen, der er sektionsleder i Veje og Trafik i Randers Kommune.

For det er en såkaldt trafikradar, der registrerer, om der er kø på Århusvej, som er blevet sat ud af drift. Her sørger radaren for, at den retning, hvor der er kø på Århusvej, får længere ‘grønt lys’-tid. Men den ekstra tid med grønt nedad  Århusvej er altså udeblevet, fordi radaren ikke har været vendt rigtigt.

”Det var en fejl, som vi fandt ud af i går. En af de radarer, der er med til at måle trafikken og regulerer signalet, alt efter hvordan trafikken er, var blevet påkørt og drejet ind i en bygning, så den ikke længere målte op ad Århusvej. Det er blevet rettet nu, og jeg har her onsdag morgen fået at vide, at det kører fint nu,” siger Grethe Helledi Kristensen.

Kommunen modtog mandag aften henvendelser på trafikproblemerne og her blev radaren rettet rigtig til igen tirsdag morgen.